Jaarverslag 2021: Basisonderwijs - begeleid aanbod 

Het begeleid aanbod van Studio Globo bestaat uit inleefateliers, buurtwandelingen en workshops. Daarbij staan onze educatieve medewerkers paraat om een klas te begeleiden. 

Net zoals vorig jaar maakt corona het moeilijk om een objectief beeld te krijgen van de boekingen. Het aantal geboekte sessies is wel bemoedigend: voor de meeste inleefateliers werden meer sessies geboekt dan wat normaliter voorzien is. Het aantal gerealiseerde sessies echter is opnieuw negatief beïnvloed door corona-annulaties. Tot half april mochten er geen extra muros activiteiten doorgaan in het onderwijs. Vanaf 1 mei startten wij de werking weer op. In de periode voordien werden scholen wel gestimuleerd om het traject in de klas te doen. Voor een aantal ateliers werd ook een alternatief uitgewerkt waarbij men in de klas met het lesmateriaal werkt.

Wat is een inleefatelier?

Afbeelding met link

Het virtueel totaal aantal buurtwandelingen (161) lag in 2021 lager dan in 2020 (212 virtueel – waarvan er 111 in Antwerpen en Brussel gepland stonden). Deze daling is een gevolg van de herwerking van Wonen op het dak, waarbij tijdelijk ook geen buurtwandelingen meer werden aangeboden. Ook in Gent en Roeselare lukte het in die periode niet omdat er niet voldoende begeleidingscapaciteit was.

Afbeelding met link

We gaven in 2021 ook workshops:

Afbeelding met link

De begeleide workshops en projecten zijn een belangrijk onderdeel van onze werking, maar lees ook over onze niet-begeleide materialen in 2021

 

Terug naar het overzicht

 

Afbeelding met link
Afbeelding van het begeleid aanbod van basisonderwijs voor het jaarverslag van Studio Globo