Aanbod Terug
workshop

Sporen van kolonisatie

Stereotiepe beelden en racisme sluipen via de leefwereld van leerlingen je klas binnen. Daarbij kan je je afvragen: welke impact heeft het koloniale verleden op ons vandaag?


De workshop 'Sporen van kolonisatie' wordt aangeboden in Gent en is gericht aan de 3e graad lager en de 1e graad secundair onderwijs, zolang de voorraad strekt.

Team secundair biedt een aangepaste versie van de workshop aan voor alle graden van het secundair. 
 

Sporen van kolonisatie

Je leerlingen worden uitgedaagd om het koloniale verleden kritisch te verkennen en van daaruit het heden beter te begrijpen. Ze maken via diverse werkvormen kennis met de sporen van het koloniaal verleden.

Wat?

Via het lesmateriaal denken de kinderen na over hoe we beter kunnen samenleven. Dit speciale aanbod voor Gentse scholen is gebaseerd op de inhoud van ons lespakket 'Sporen van kolonisatie'.

Het traject bestaat uit 3 stappen: 

  • Digitaal leerpad voor de leerkracht: Zo bereid je jezelf inhoudelijk voor.
  • Aan de slag in de klas: Gedurende 3 lesuren verdiep je je aan de hand van kant-en-klaar lesmateriaal met de leerlingen in het thema.
  • Gebrek aan vrijheid: Studio Globo begeleidt het leerrijke en interactieve inleefspel 'Gebrek aan vrijheid' in je klas. Duur: 150 minuten.

Prijs

Scholen boeken de workshop voor € 275. 
Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.

Gentse scholen kunnen tijdens het schooljaar 2023-2024 kosteloos de sporen van kolonisatie onderzoeken. De kosten voor deelname aan het inleefspel worden door stad Gent gedragen.

Praktisch

  • Om in te schrijven mail je naar gent@studioglobo.be. Vermeld zeker de naam van je school en dat het gaat om het aanbod van stad Gent.
  • Vragen of onduidelijkheden? Mail dan naar gent@studioglobo.be.

 

Voor secundaire scholen

Secundaire scholen over heel Vlaanderen en Brussel kunnen rond dit thema een workshop op maat boeken. In 2 of 3 lesuren wordt gewerkt rond het koloniale verleden, privileges en vooroordelen en de nood aan dekolonisering.

Meer info via secundair@studioglobo.be

Reserv
Reservatie
Sporen van kolonisatie

Sporen van kolonisatie voor basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs

 
Kenmerken
lager, 3de graad, secundair, 1ste graad, 2de graad, 3de graad
bij jou op school, Studio Globo Gent