Over ons

team studio globo

Wie zijn wij?
 

Studio Globo is een ngo voor ontwikkelingssamenwerking die zich specialiseert in ontwikkelingseducatie. De wereld ontdekken, positief leren omgaan met diversiteit, betrokken raken bij mens en milieu en meebouwen aan een duurzame en solidaire wereld zijn hierbij de voornaamste pijlers. Deze pijlers streeft Studio Globo na door een gevarieerd vormingsaanbod aan te bieden aan zowel kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs. De leerkrachten zijn hierbij onze belangrijkste partners, en wij bieden dan ook een uitgebreide nascholing aan voor zowel leerkrachten lager onderwijs, leerkrachten secundair onderwijs als studenten.

Wat doen wij? 

Studio Globo ondersteunt leerkrachten kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs met een uitgebreid educatief aanbod waarmee kinderen en jongeren de wereld ontdekken en positief leren omgaan met diversiteit.

Dat doen we aan de hand van ervaringsgerichte inleefateliers en buurtwandelingen, workshops, vormingen en allerhande leermiddelen. Het aanbod van Studio Globo is steeds praktijkgericht, vanuit concrete werkvormen en materialen. Vanuit die praktijk geven we ook een stevig inhoudelijk kader mee. 

Voor inleefateliers, buurtwandelingen en vormingen komen klassen naar een van onze zes locaties, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Workshops geven onze educatieve medewerkers bij jou op school of op locatie. Daarnaast kunnen leerkrachten zelf aan de slag in de klas met onze kant-en-klare leermiddelen, zoals het WaW-lesmagazine, onze doe- en ontdekkoffers en heel wat publicaties.