CAPTCHA

Veelgestelde vragen

Wat is de visie van Studio Globo?

Studio Globo droomt van een wereld zonder onrecht en uitsluiting. Ieder mens wordt er gerespecteerd en gelijkwaardig als unieke persoon erkend. Welzijn voor iedereen is mogelijk zonder de draagkracht van de planeet op de proef te stellen.
Verbondenheid overstijgt wij-zij denken en leidt tot ethisch handelen vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid. Solidariteit zet aan tot delen en herverdelen om op een structurele manier de oorzaken van armoede en onrecht weg te nemen. 

Hoe kan ik Studio Globo bereiken?

Studio Globo is te bereiken via telefoon en e-mail op zes locaties. Deze locaties zitten in Antwerpen, Brussel, Brussel (centrale diensten, secundair onderwijs en redactie WaW), Gent, Roeselare en Hasselt. 

Voor wie zijn de materialen van Studio Globo bedoeld?

Voor het kleuteronderwijs bieden wij voorwerpenkoffers, fotosets en het inleefatelier Expeditie WareWare aan. Voor het lager onderwijs hebben wij ook voorwerpenkoffers, inleefateliers, buurtwandelingen en verschillende publicaties, waaronder ons eigen tijdschrift ´WaW´.

Voor het secundair onderwijs maken wij lesmateriaal en workshops over klimaatverandering, voedselzekerheid en ontwikkelingssamenwerking.

Daarnaast geven wij ook vormingen aan leerkrachten en studenten van de lerarenopleiding.

Waar worden de workshops voor het secundair onderwijs gegeven?

De workshops worden gegeven in je eigen school.

Hoeveel leerlingen kunnen er deelnemen? 

Aan een inleefatelier voor het lager onderwijs: dit is afhankelijk per inleefatelier. Je controleert dit best via onze website.
Aan een workshop voor het secundair: max. 25 leerlingen per klas. 

Waar worden de nascholingen gegeven?

Studio Globo geeft nascholing in haar eigen locaties en bij jou op school.

Hoe kan ik mijn klas inschrijven voor de inleefateliers?

Je kan enkel reserveren in de maanden mei of juni voor het volgende schooljaar. Jouw school ontvangt hiervoor een e-mail begin mei.

Hoe bestel ik materialen?

Je kan materialen bestellen via de webshop op deze website.