CAPTCHA

Steden en gemeenten

Voel jij lokaal ook de mondiale uitdagingen? Wil je samen met de inwoners van je stad of gemeente werken aan solidariteit en rechtvaardigheid? Werk samen met Studio Globo aan de wereld vanuit je stad of gemeente. Dit start bij je jonge bewoners. Via mobiele inleefateliers of workshops creëren we ervaringen die kinderen en jongeren bijblijven, doen nadenken en aanzetten tot actie.  

Afbeelding met link
Leerlingen tijdens een testmoment van Fair Enough van Studio Globo.

Inleefateliers

Bezorg leerlingen uit jouw stad of gemeente de leukste uitstap ooit! Met onze inleefateliers introduceer je jouw inwoners in de wereld van de SDG's en dat op een prikkelende en interactieve manier. De leerlingen kruipen in rollen en zullen zo op een ervaringsgerichte manier leren. De belevingen blijven hen nog lang bij en leerkrachten werken met een gerust hart aan de leerplandoelen.

Meer over dit aanbod

Afbeelding met link
Leerlingen en leerkracht tijdens de workshop 'Sporen van kolonisatie' van Studio Globo

Workshops

Breng expertise in wereldburgerschapseducatie naar de klassen in jouw stad of gemeente! Onze educatief medewerkers begeleiden workshops rond thema's zoals beeldvorming, duurzaamheid, klimaat, internationale verbondenheid ... via prikkelende werkvormen. De leerlingen worden aangezet tot actie en leerkrachten worden ontlast dankzij gebruiksklaar materiaal en de nodige expertise.

Meer over dit aanbod

Afbeelding met link
Foto van een educatief medewerkers en deelnemers aan een vorming van Studio Globo

Aanbod op maat

Wij bieden scholen expertise in wereldburgerschapseducatie. Dat doen we via gebruiksklaar lesmateriaal, begeleide activiteiten en onvergetelijke ervaringen voor studenten en leerlingen. En dat doen we ook op maat! Heb jij als stad of gemeente een specifieke vraag over wereldburgerschapseducatie? Wil jij mondiaal beleid naar jouw inwoners brengen via vormingen? Wij zijn jullie partner in wereldburgerschapseducatie!

Neem contact met ons op!

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier ons volledige aanbod. Via de handige filter links snuister je makkelijk door de verschillende doelgroepen, werkvormen, thema's, locaties, enzovoort.