CAPTCHA

Workshops voor steden & gemeenten

Afbeelding met link
Foto van de workshop 'Sporen van kolonisatie' van Studio Globo

Sporen van kolonisatie

Doelgroep: 10-jarigen tot 12-jarigen

Stereotiepe beelden en racisme sluipen via de leefwereld van jongeren de klassen uit jouw regio binnen. Daarbij kan je je afvragen: welke impact heeft het koloniale verleden op ons vandaag? Jongeren worden in deze workshop uitgedaagd om het koloniale verleden kritisch te verkennen en van daaruit het heden beter te begrijpen. Ze maken via diverse werkvormen kennis met de sporen van het koloniaal verleden. Via het lesmateriaal denken ze na over hoe we beter kunnen samenleven. Er is ook een lespakket 'Sporen van kolonisatie' gratis te downloaden.

Boek deze workshop
 

Afbeelding met link
Kinderen spelen op de grond

Kinderen veranderen de wereld

Doelgroep: 10-jarigen tot 12-jarigen

Je jonge inwoners maken op een interactieve manier kennis met jonge changemakers wereldwijd: Erika, Malala, Kesz, Baruani, Ruby, Chaeli, Francia en Felix. Ze zetten samen heel wat veranderingen in gang: miljoenen bomen planten, kinderen uit een vluchtelingenkamp een stem geven, enzovoort.
Kinderen veranderen de wereld … En ook jouw inwoners kunnen dat. Geïnspireerd door deze bijzondere verhalen formuleren ze aan het einde van de workshop een wens. Tijdens deze workshop krijgen ze handvaten om deze wens in een actie om te zetten. En nu is het aan hen!

Boek deze workshop

Afbeelding met link
Een educatief medewerkster van Studio Globo geeft de workshop 'De zes levens van Anne Frank' in een bibliotheek.

De zes levens van Anne Frank

Doelgroep: 8-jarigen tot 12-jarigen

Je jonge inwoners maken kennis met een meisje dat opgroeide in gevaarlijke tijden en nog altijd wereldwijd bekend staat om haar daadkracht. Net zoals Anne Frank nodigen we aan de hand van haar levensverhaal jongeren uit om kritisch na te denken over de wereld van vandaag en over hun eigen beeldvorming en toekomstdromen. Tegelijk overtuigen we hen van hun eigen kracht en de kracht van taal en expressie.

Boek deze workshop

Afbeelding met link
Foto van leerlingen tijdens de workshop 'Heavy Metal' van Studio Globo

Heavy Metal

Doelgroep: 14-jarigen tot 18-jarigen 

Denken jouw inwoners wel eens na over de grondstoffen die gebruikt werden voor hun smartphone? Weten zij van waar het koper komt uit hun hoofdtelefoon? In België zijn we voor de meeste grondstoffen afhankelijk van import uit andere delen van de wereld. Maar welke gevolgen heeft dat voor die landen? Laat jongeren kritisch nadenken over duurzaamheid met onze workshop 'Heavy Metal'. Klaar voor heavy stuff?

Boek deze workshop

Afbeelding met link
Foto van een leerling tijdens de workshop 'FoodWiseAction' voor secundair onderwijs van Studio Globo.

FoodWiseAction

Doelgroep: 14-jarigen tot 18-jarigen

Ook in de voedingsindustrie zijn er changemakers: bedrijven die niet kiezen voor kunstmest, bestrijdingsmiddelen, transport over lange afstanden en die streven naar een eerlijk loon voor het harde werk van onze boeren … Tijdens deze workshop gaan jongeren aan de slag bij een bestaand bedrijf dat hun aanpak over een duurzame en faire boeg gooit. Als gloednieuwe werknemers krijgen ze een inkijk in de vernieuwende werking van het bedrijf. Ze doorlopen op een interactieve en speelse manier een snelcursus agro-ecologie. Daarna nemen de verschillende bedrijven plaats aan tafel om het menu van een lokaal restaurant te verduurzamen. Hoe zetten zij hun product op de kaart? Ook benieuwd wat er op tafel zal komen? 

Boek deze workshop

 

Afbeelding met link
Foto van leerlingen tijdens de workshop 'Jong GeLuid' van Studio Globo

Jong geLuid

Doelgroep: 14-jarigen tot 18-jarigen

Deze workshop toont inspirerende jongeren die met hun acties bouwen aan een meer rechtvaardige en duurzame samenleving. Ze laten een nieuw geluid horen. Welke noden hebben jongeren op hun zang? Hoe zorgen ze ervoor dat het niet bij (ge)luid blijft, maar ook een meezinger wordt? En met welke tools maken ze van hun eigen initiatief een hit? Laat jouw jonge inwoners ook in actie komen.

Boek deze workshop

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier ons volledige aanbod van workshops en vormingen. Breng zo onze expertise in wereldburgerschapseducatie naar de scholen uit jouw regio.