Ook in de voedingsindustrie zijn er changemakers: bedrijven die niet kiezen voor kunstmest, bestrijdingsmiddelen, transport over lange afstanden en die streven naar een eerlijk loon voor het harde werk van onze boeren…
Tijdens deze workshop geven we je leerlingen de job van hun leven. Ze gaan aan de slag bij een bestaand bedrijf dat hun aanpak over een duurzame en faire boeg gooit. Als gloednieuwe werknemers krijgen de leerlingen een inkijk in de vernieuwende werking van het bedrijf. Ze doorlopen op een interactieve en speelse manier een snelcursus agro-ecologie.
Daarna gooien we de bal in hun kamp! De verschillende bedrijven nemen plaats aan tafel om het menu van een lokaal restaurant te verduurzamen. Hoe zetten zij hun product op de kaart?
Ook benieuwd wat er op tafel zal komen?
Praktisch
- Doelgroep:
- 3, 4, 5 en 6/7 ASO / BSO / KSO / TSO
- Studenten lerarenopleiding SO
- Aantal deelnemers: Tot 25 leerlingen per klas, max. 3 workshops na elkaar en 4 klassen tegelijk
- Duur: 100 minuten (2 aansluitende lesuren)
- Locatie: op jouw school
- Praktische vereisten: per groep een ruim, verduisterbaar lokaal met projectiemogelijkheid
- Prijs: € 225 per klasgroep (korting voor wie meerdere workshops combineert)