CAPTCHA
Aanbod Terug
workshop

FoodWiseAction

Volg je voedsel van boer tot bord. Ervaar concreet wat de impact is van je voedingsgewoontes op mens en milieu. Ontdek alternatieve manieren om voedsel te produceren, verwerken en consumeren. 

Ook in de voedingsindustrie zijn er changemakers: bedrijven die niet kiezen voor kunstmest, bestrijdingsmiddelen, transport over lange afstanden en die streven naar een eerlijk loon voor het harde werk van onze boeren…

Tijdens deze workshop geven we je leerlingen de job van hun leven. Ze gaan aan de slag bij een bestaand bedrijf dat hun aanpak over een duurzame en faire boeg gooit. Als gloednieuwe werknemers krijgen de leerlingen een inkijk in de vernieuwende werking van het bedrijf. Ze doorlopen op een interactieve en speelse manier een snelcursus agro-ecologie.

Daarna gooien we de bal in hun kamp! De verschillende bedrijven nemen plaats aan tafel om het menu van een lokaal restaurant te verduurzamen. Hoe zetten zij hun product op de kaart?

Ook benieuwd wat er op tafel zal komen? 

Praktisch

 • Doelgroep:
  • 2e en 3e graad secundair onderwijs
  • Studenten lerarenopleiding SO 
 • Aantal deelnemers: Tot 25 leerlingen per klas, max. 3 workshops na elkaar en 4 klassen tegelijk
 • Duur: 100 minuten (2 aansluitende lesuren)
 • Locatie: op jouw school
 • Praktische vereisten: per groep een ruim, verduisterbaar lokaal met projectiemogelijkheid
 • Prijs: € 245 per klasgroep (korting voor wie meerdere workshops combineert)
 • Prijs kleine groepen (minder dan 15 leerlingen) € 195
 • Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad, gemeente, of andere instantie wordt er 21% btw aangerekend

Annulatiebeleid

Het voorbereiden van een workshop kost tijd. Zowel administratief, educatief en in sommige gevallen is er al een verplaatsingstijd gebeurd. Wanneer de annulatie gebeurt langer dan 48u voor de workshop plaatsvindt, wordt er een forfaitaire administratiekost aangerekend van € 50. Wordt de activiteit geannuleerd minder dan 48u voor de workshop plaatsvindt, dan rekenen we het volle bedrag van de workshop (zonder de verplaatsingskost van € 50). Is de workshopbegeleider al op school aanwezig wanneer de workshop geannuleerd wordt, dan rekenen we het volledige bedrag aan. Het annuleren van een workshop moet schriftelijk gebeuren, via e-mail naar secundair@studioglobo.be.

Reserv
Reservatie
FoodWiseAction

Interesse? Reserveren? Vul dit contactformulier in.

 

Kenmerken
secundair, 2de graad, 3de graad, hoger, lerarenopleiding secundair onderwijs
bij jou op school