CAPTCHA
Aanbod Terug
workshop

Bitterzoet

Vanaf januari 2025!

Ontdek de fascinerende wereld van voeding en landbouw! 
Kom meer te weten over wie ons eten produceert, hoe het voedselsysteem werkt, en wat (on)bewust onze eetkeuzes beïnvloedt.

De transitie naar een duurzame landbouw en gezonde(re) voeding is erg actueel. Ons voedselsysteem is mee verantwoordelijk voor klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit, verschraling van de bodem en oneerlijke prijzen. Maar evengoed reiken landbouw en voeding een belangrijk deel van de oplossing aan. 

Leerlingen laten hun kritische stem klinken in het bitterzoete voedseldebat! Wie en wat bepalen hun eetkeuzes? En wie zijn de machtige spelers in het globale voedselsysteem? Ze reizen van België naar Brazilië, India, de VS en Burkina Faso op zoek naar ongehoorde stemmen in het verhaal. Onderweg leggen ze linken tussen de droogte in de Sahel, de ontbossing in Brazilïe, de overmatige vleesconsumptie in VS, de hoge zelfmoordcijfers van boeren in India en het sojavoer van varkens bij ons. Geïnspireerd door deze verhalen en ‘good practices’ wereldwijd hertekenen ze de toekomst van onze voeding en landbouw.

Praktisch

 • Doelgroep:
  • 2e en 3e graad secundair onderwijs
  • Studenten lerarenopleiding SO 
 • Aantal deelnemers: Tot 25 leerlingen per klas, max. 3 workshops na elkaar en 4 klassen tegelijk
 • Duur: 100 minuten (2 aansluitende lesuren)
 • Locatie: op jouw school
 • Praktische vereisten: per groep een ruim, verduisterbaar lokaal met projectiemogelijkheid
 • Prijs: € 245 per klasgroep (korting voor wie meerdere workshops combineert)
 • Prijs kleine groepen (minder dan 15 leerlingen) € 195
 • Gentse scholen kunnen deze workshop boeken op kosten van stad Gent
 • Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad, gemeente, of andere instantie wordt er 21% btw aangerekend

Annulatiebeleid

Het voorbereiden van een workshop kost tijd. Zowel administratief, educatief en in sommige gevallen is er al een verplaatsingstijd gebeurd. Wanneer de annulatie gebeurt langer dan 48u voor de workshop plaatsvindt, wordt er een forfaitaire administratiekost aangerekend van € 50. Wordt de activiteit geannuleerd minder dan 48u voor de workshop plaatsvindt, dan rekenen we het volle bedrag van de workshop (zonder de verplaatsingskost van € 50). Is de workshopbegeleider al op school aanwezig wanneer de workshop geannuleerd wordt, dan rekenen we het volledige bedrag aan. Het annuleren van een workshop moet schriftelijk gebeuren, via e-mail naar secundair@studioglobo.be.

Reserv
Reservatie
Bitterzoet

Vanaf januari 2025! Reserveren is wel al mogelijk.

Interesse? Vul dit contactformulier in. 

 

Kenmerken
secundair, 2de graad, 3de graad, hoger, lerarenopleiding secundair onderwijs
bij jou op school