Aanbod Terug
workshop

Strijdwaardig!

In deze nieuwe wervelende, multimediale workshop neemt een gedreven begeleider van Studio Globo je leerlingen op sleeptouw in de wereld van sociale bescherming, hier en in het Zuiden. Waarom is sociale bescherming zo belangrijk? Hoe wordt dit verworven? En wat heeft dat met vakantiejobs, armoede en ontwikkelingssamenwerking te maken? 

De vernieuwde workshop vertrekt vanuit wereldwijde verhalen van mensen in armoede en rijkdom. Met behulp van discussie, getuigenissen, filmmateriaal en spelmethodieken ontdekken leerlingen samen met een begeleider van Studio Globo de drempels en hefbomen van armoede. Welke rol speelt sociale bescherming hierin? Hoe realiseren we dat lokaal en globaal? In de nieuwe versie is deze workshop interactiever en leerlinggerichter geworden. 

VOOR?

  • Leerlingen uit 4, 5 en 6 ASO / BSO / KSO / TSO 
  • Tot 25 leerlingen per klas, max. 5 klassen tegelijk

DUUR?

  • 100 minuten (2 aansluitende lesuren)

LOCATIE

  • Wij geven deze workshop op jouw school. Voorzie per groep een ruim, verduisterbaar lokaal en per lokaal: tafels, stoelen en de mogelijkheid tot kwaliteitsvolle projectie.

Prijzen

  • Per leerling: € 5,60 per leerling 
  • Forfaitaire vergoeding:  € 50 per begeleider (= vervoerskosten + werktijd). Omwille van verplaatsingskosten is het aan te raden meerdere workshops tegelijk te boeken.
Reserv
Reservatie
Strijdwaardig!

Interesse? Reserveren? Vul dit contactformulier in. 

 

Kenmerken
secundair, 2de graad, 3de graad
bij jou op school