blog Terug
CAPTCHA

Hoog bezoek bij Studio Globo Brussel

Op 2 mei kwam de minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding langs bij de Studio Globo-werking in Brussel. Hij ging in gesprek met de educatief medewerkers, deed een verhalentocht door Kuregem en stapte in het inspirerende decor van ‘Over de strepen’, waar hij de vele talenten en heldendaden van de leerlingen zag.
 

Tijdens de verhalentocht wandelde de minister mee met de leerlingen van de Maria-Assumpta Campus Mutsaard tijdens een tocht door Kuregem. Leerlingen verzamelden verhalen over de wijk, spraken buurtbewoners aan en deden speelse opdrachten uit hun schrijversboekje. Na de uitstap bezocht de minister het inspirerende decor van het inleefatelier ‘Over de strepen’. Hij zocht samen met de leerlingen naar codes tijdens escape-challenges en zag hoe ze samenwerkten vanuit hun talenten. Daardoor konden ze hun heldendaad presenteren in het heldendadenarchief. 

Tijdens zijn bezoek beleefde de minister hoe Studio Globo dankzij ervaring en inleving solidariteitsthema’s als diversiteit en klimaat heel concreet maakt voor leerlingen. Ze moeten zelf in actie komen en leggen de link met hun eigen verhaal. Zo blijven de thema’s veel langer hangen en werken we samen aan een betere wereld. Het was een fijne kennismaking!