CAPTCHA
Aanbod Terug
buurtwandeling

Buurtwandeling Brussel

Het inleefatelier ‘Over de strepen’ ligt midden in Kuregem, een superdiverse kansarme wijk in Brussel. Tijdens de buurtwandeling schrijven de leerlingen samen met Zebcolab-gast Glory mee aan een nieuw verhaal over de wijk.

Verhalentocht door Kuregem – Buurtwandeling Brussel

De wandeling start met een introductie bij Studio Globo. Daar maken de leerlingen kennis met Glory’s speciale project: de verhalenverzameling van Kuregem. Glory verzamelt boeken, schrijft gedichten, maakt tekeningen en doet interviews met buurtbewoners. Maar alleen is dat heel veel werk, dus vraagt ze de leerlingen om hulp. Jouw klas zal dus op pad worden gestuurd om verhalen over de buurt te verzamelen en te verzinnen. Uiteindelijk zal elk groepje één verhaal maken. Die verhalen komen dan in de verhalenverzameling van Glory terecht!

Tijdens de buurtwandeling krijgen de leerlingen een schrijversboekje waarin ze aan de hand van speelse opdrachten inspiratie verzamelen voor hun verhaal. De wandeling eindigt bij Studio Globo, waar we een nabespreking doen. We wisselen de verhalen uit en gebruiken ze om met de leerlingen te reflecteren over beeldvorming en vooroordelen.

De buurtwandeling kan zowel apart als in combinatie met het inleefatelier ‘Over de strepen’ gevolgd worden. Je kan de buurtwandeling zelf begeleiden of de begeleiding uitbesteden aan een medewerker van Studio Globo.

Praktisch 

Wandeling zelf begeleiden
  • De wandeling (inclusief voor- en nabespreking) duurt 3 uur
  • Op de vormingsdag bereiden we naast het inleefatelier ook de buurtwandeling voor
  • De medewerkers van Studio Globo begeleiden de voor- en nabespreking
  • € 50 per groep
Wandeling begeleid door Studio Globo
  • De wandeling (inclusief voor- en nabespreking) duurt 3 uur
  • De medewerkers van Studio Globo begeleiden de volledige wandeling
  • € 175 per groep
Reserv
Reservatie
Buurtwandeling Brussel

Wil je deze boeiende buurt leren kennen?

Schrijf je nu in via het contactformulier Brussel.