CAPTCHA
Aanbod Terug
inleefatelier

Over de strepen

Maak de wereld beter door een heldendaad. Beter nog ... doe dit samen met je leerlingen! Kom naar het Zebolab van Studio Globo en toon wat jouw klas allemaal in petto heeft. In ons inleefatelier zullen je leerlingen samenwerken, escape-challenges oplossen en leren over diversiteit. 

Ga jij samen met je leerlingen de escape-challenges aan? De inspiratie voor dit inleefatelier zijn zebra’s. Zij zijn net als mensen kuddedieren, maar worden elk door hun eigen persoonlijkheid en uniek strepenpatroon gekenmerkt. Je leerlingen ontdekken in dit project de rijkdom en uitdagingen die diversiteit kan bieden.

Heb jij talige activisten, kunstige codekrakers, handige speelvogels, voorzichtige laboranten, opmerkzame vloggers en knuffelbare delers tussen je leerlingen? Je leerlingen ontdekken hun talenten, leren samenwerken vanuit die talenten en veroveren een plekje in ons heldendadenarchief. Ze komen in contact met de gelijkenissen en verschillen die onderling aanwezig zijn. Samen kijken we over de strepen heen naar een respectvolle, bruisende manier van samenleven. We dagen elkaar uit en trekken elkaar over de streep. 

Doelgroep

Dit inleefatelier is voor leerlingen van het 4de en 5de leerjaar.

Eindtermen

Werk aan leergebiedoverschrijdende eindtermen en eindtermen van Mens en maatschappij voor de 2e en 3e graad lager onderwijs.

Traject met 4 stappen

  • Een vorming voor de leerkracht: kennismaking met de visie, doelstellingen, lesmateriaal en het inleefatelier. 
  • Een intensieve voorbereiding in de klas aan de hand van deze lesmap
  • Het bezoek aan het inleefatelier in Antwerpen of Brussel (een halve lesdag): dit is het topmoment. De opgedane inzichten en inhouden in de voorbereiding komen hier tot leven via een sterke inleefervaring.
  • Tijdens de nawerking in de klas verwerken en bespreken de kinderen hun ervaringen. 

Prijs

  • We werken met all-in prijzen en maken hierbij een onderscheid tussen grote en kleine groepen. 
    • Voor een kleine groep tot en met 17 leerlingen bedraagt de all-in prijs € 295, daarin zitten de kosten van het hele traject vervat: de vorming voor de leerkracht (€ 75), al het lesmateriaal (mediapakket, handleiding en leerlingenboekjes voor € 90) en de begeleiding van ons inleefatelier (€ 130). 
    • Voor een grote groep van 18 tot en met 28 leerlingen bedraagt de all-in prijs € 345, daarin zitten de kosten van het hele traject vervat: de vorming voor de leerkracht (€ 75), al het lesmateriaal (mediapakket, handleiding en leerlingenboekjes voor € 120) en de begeleiding van ons inleefatelier (€ 150).

Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.
Je kan zelf het materiaal komen ophalen of je kan ervoor kiezen om het te verzenden voor € 40 incl. 21% btw.
Annulatiekosten worden aangerekend. Meer gedetailleerde info vind je hier.

 
Reserv
Reservatie
Over de strepen

Dit inleefatelier heeft nog enkele plaatsen vrij voor dit schooljaar. Mail je boekingsvraag naar  boekingen@studioglobo.be

De inschrijvingen voor het volgende schooljaar gebeuren op vaste datums in mei of juni. Inschrijven kan enkel digitaal via jouw unieke inschrijflink. Elke school ontvangt deze link per e-mail begin mei.
Link niet gevonden of heb je nog een andere vraag? Laat het ons weten via boekingen@studioglobo.be

 
Studio Globo Antwerpen 032352076 antwerpen@studioglobo.be
Kenmerken
België
lager, 2de graad, 3de graad
Studio Globo Antwerpen, Studio Globo Brussel