CAPTCHA

Inleeftraject Over de strepen

Op deze pagina krijg je specifieke informatie over het inleeftraject 'Over de strepen', op die manier ben je volledig geïnformeerd om je boeking te doen. Om in te schrijven heb je een unieke code nodig, die vind je in de e-mail die je school ontving. Code niet meteen gevonden? Of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op via boekingen@studioglobo.be.

De inschrijving voor 'Over de strepen' is een educatief traject die verschillende stappen omvat:

Projectschema Over de strepen Studio Globo

VOORBEREIDENDE VORMINGSSESSIE VOOR DE LEERKRACHT

Omdat jij als leerkracht de drijvende kracht bent achter de voorbereiding en de nawerking van het inleefatelier, is het noodzakelijk om de vorming te volgen om het project te laten slagen. De vorming is een voorwaarde om met je klas deel te mogen nemen aan het inleefatelier. Alleen op die manier kunnen wij de kwaliteit van het project waarborgen. 


A-SESSIE: dit is de BASISVORMING voor leerkrachten die voor de eerste keer deelnemen aan het educatief project. Programma: de doelstellingen van het inleefprogramma, kennismaking met het lespakket, bezoek aan het inleefatelier, achtergrondinformatie over diversiteit en de nawerking.

B-SESSIE: VERDIEPENDE vorming voor leerkrachten die een tweede keer deelnemen. Programma: verdieping in de thema's die aan bod komen.

C-SESSIE: TWEEDE VOORTGEZETTE VORMING voor leerkrachten die reeds verschillende keren deelnamen aan hetzelfde inleefprogramma. In deze vormingen worden ervaringen uitgewisseld. Zowel over het project als over de werking op school gaan we in gesprek. We gaan dieper in op diversiteit dichtbij of veraf, de wereld binnen of buiten je klas. Met enkele handvaten ontwikkel je je tot een expert in werken aan de wereld in je klas (C-sessie van 'Over de strepen', 'Peru' en 'Congo' is dezelfde).

 

VOORBEREIDING EN NAWERKING IN DE KLAS

In de handleiding voor de leerkracht staan de voorbereiding en nawerking in de klas gedetailleerd beschreven. Hierbij maken we een tijdsinschatting van de nodige lesuren. Om de lessen in de klas mogelijk te maken, voorzien we het nodige lesmateriaal. Dit bestaat uit:
•    Een handleiding voor de leerkracht
•    Lesmateriaal per leerling en leerkracht
•    Mediapakket met al het nodige educatief materiaal (wordt beschikbaar gesteld voor de duur van het project)
•    Toegang tot digitaal lesmateriaal
Het materiaal krijg je voor het bezoek aan ons project, samen met een brief met praktische afspraken, de taakomschrijving van de leerkracht enz. De materialen worden zoveel mogelijk meegenomen tijdens het vormingsmoment. Indien je dat wenst, dan zal het materiaal naar je school verzonden worden (= € 40 incl. 21% btw). We vragen je het mediapakket en de lesmaterialen die je niet nodig had, op de dag van je bezoek terug mee naar Studio Globo te nemen.

 

ATELIERBEZOEK

Aantal deelnemers
Je kan deelnemen aan dit project met een groep van minimum 12 en maximum 28 leerlingen. Probeer klassen indien mogelijk te combineren en splits te grote klasgroepen op tijdens de inschrijving.

Aanvangsuur
Atelier in de voormiddag: 9u15 tot 12u15
Atelier in de namiddag: 13u15 tot 16u15

Picknick ter plaatse opeten is mogelijk, vermeld dit tijdens je boeking.

Extra begeleider
Bij het bezoek aan het inleefatelier is er naast de leerkracht ook nog een extra begeleider nodig (een ouder, een collega,…).

 

BUURTWANDELING

Naast ons atelier bieden wij een buurtwandeling aan in de wijk 'Kuregem' (bij boeking in Brussel) of 'Borgerhout' (bij boeking in Antwerpen). Glory uit Kuregem en Kidas uit Borgerhout schrijven verhalen over hun buurt en hebben daarbij hulp nodig van jullie leerlingen. Zo ontdekken jullie als klas een stukje van die steden boordevol diversiteit.

Praktisch:

 • De buurtwandeling is niet begeleid. Als leerkracht ga je dus zelf met je klas op stap. Tijdens de vorming krijg je hierover alle informatie.
 • Zorg voor een extra begeleider om met je klas de straat op te trekken.
 • De deelnameprijs voor de buurtwandeling is € 50.
 • In Brussel kan je wel kiezen voor een begeleide groepswandeling (prijs €195). Dit kan gekoppeld zijn aan een bezoek aan het inleefatelier, maar is niet verplicht.

   

  KOSTPRIJS EN ANNULATIEVERGOEDING

  We werken met all-in prijzen en maken hierbij een onderscheid tussen grote en kleine groepen. 

   


  Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.

  Je kan zelf het materiaal komen ophalen of je kan ervoor kiezen om het te laten verzenden voor € 40 incl. 21% btw. Een factuur wordt opgemaakt na het atelierbezoek. Als er na controle van het mediapakket materiaal ontbreekt, wordt er contact opgenomen. Bij schade/verlies van materiaal wordt een extra vergoeding aangerekend.

  Als de vastgelegde datum voor het inleefatelier om een bepaalde reden niet meer past in de planning van de school, vragen we jou om ons hiervan ten laatste op 28 augustus 2023 schriftelijk te verwittigen. Bij annulering na deze datum rekenen wij een annulatievergoeding aan. Annuleer je meer dan 3 maanden voor je bezoek aan het inleefatelier plaatsvindt, dan betaal je forfaitair € 50 voor de administratiekost (ongeacht aantal geboekte sessies). Annuleer je minder dan 3 maanden voor je inleefsessie plaatsvindt, dan betaal je de helft van je deelnamekost en eventuele verzendkosten. Eventueel reeds ontvangen materiaal breng je dan ongebruikt terug.

   

  ADRES INLEEFATELIER

  Voor boekingen in Brussel: Otletstraat 28/11, 1070 Brussel. Je kan ook een wegbeschrijving vinden op onze website.

  Voor boekingen in Antwerpen: Rolwagenstraat 73, 2018 Antwerpen. Je kan ook een wegbeschrijving vinden op onze website.

   

  Dankjewel voor de interesse in ons project. Heb je nog vragen of twijfels? Bel of mail ons!

  We kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen!