CAPTCHA
Aanbod Terug
vorming

Lesgeven in grootstedelijke context

Tijdens deze vormingsdag ervaren studenten hoe zij als leerkracht positief kunnen omgaan met diversiteit in en buiten hun klas. Tijdens het eerste deel van de voormiddag staan we stil bij beeldvormingsmechanismen. Daarna maken de studenten actief kennis met de superdiverse realiteit van Brussel. Ze bezoeken in kleine groepjes een Brusselse wijk aan de hand van een wandelgids met fotozoektocht en opdrachten. Deze opdrachten dagen hen uit om in contact te treden met de omgeving.

Studio Globo wil studenten graag voorbereiden op hun rol in de wereld. We willen onze expertise over werken aan de wereld in de klas met hen delen. Speciaal voor studenten BALO & BAKO heeft Studio Globo ervaringsgerichte, praktische vormingsdagen ontwikkeld om studenten: 

  • positief te leren omgaan met de diversiteit en (on)gelijke kansen in elke klas 
  • concrete werkvormen en leermiddelen interactief te laten verkennen 
  • hun blik op de wereld te verruimen 
  • enthousiast te maken over hoe ze de wereld in de klas kunnen brengen
  • te laten werken aan hun competenties om te groeien in betrokkenheid en solidariteit

We vertrekken vanuit de dagelijkse realiteit van kinderen en jongeren. Vooraf is er ruimte om vragen te stellen, na de wandeling volgt een stevige terugkoppeling en een stellingenspel. We reflecteren samen over diversiteit, discriminatie, kansarmoede, vervuiling enzovoort. 

Door deze vorming verruimen toekomstige leerkrachten hun kennis en ervaringen met een stedelijke samenleving en met superdiversiteit, om zo beter te kunnen inspelen op hun leerlingen. 

Praktisch 

  • duur: een volledige dag
  • prijs: € 600 (lesmateriaal + vormingsdag)

Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad, gemeente, of andere instantie wordt er 21% btw aangerekend.