CAPTCHA
Aanbod Terug
vorming

Je klas als hefboom tegen ongelijkheid

Hoe ontstaat ongelijkheid in de klas? Hoe overbrug je mee de kloof? In deze workshop gaan we in dialoog over de verschillende gezichten van ongelijkheid.
We ontmaskeren uitsluitingsmechanismen en bestuiven elkaar met acties en methodieken waarmee je in de klas aan de slag kan gaan. Samen timmeren we aan de weg naar verandering.
 

Aan de hand van zowel eigen ervaringen als frappante beelden gaan we in kleine en grote groep met mekaar in dialoog over verschillende soorten ongelijkheid. We trachten de uitsluitingsmechanismen die tot de verschillende soorten ongelijkheid leiden te achterhalen. Dient ongelijkheid een doel of niet? Waar loopt het fout, wie is verantwoordelijk en wie speelt een rol in de strijd tegen ongelijkheid?  In een tweede deel van de sessie gaan we ten strijde tegen ongelijkheid en bestuiven we elkaar met ideeën en initiatieven die ook in de eigen klaspraktijk kunnen worden toegepast. Scholen en leerkrachten kunnen een hefboom zijn om ongelijkheid in te dijken.

Deze workshop heeft een directe link met de volgende thema's van WBE: menselijke waardigheid en mensenrechten-ongelijkheid en sociale rechtvaardigheid-vrede en conflict.
Ook de volgende EDO- principes worden in de sessie verwerkt: Systeemdenken bevorderen (door uitsluitingsmechanismen te achterhalen); waardeontwikkeling en emoties (deelmomenten van eigen ervaringen/confrontatie en dialoog rond frappante beelden); actiegerichtheid (zoeken naar/delen van antwoorden, tools voor de eigen klaspraktijk om ongelijkheid in te dijken).
 

Praktisch

  • Duur: 2 à 3 uur
  • Minimum 12, maximum 30 deelnemers
  • Prijs € 300

Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.

Reserv
Reservatie
Je klas als hefboom tegen ongelijkheid

 

 
Kenmerken
leerkrachten lager onderwijs, leerkrachten secundair onderwijs, hoger, lerarenopleiding basisonderwijs, lerarenopleiding secundair onderwijs
bij jou op school