Aanbod Terug
workshop

Diversiteit bij jonge kinderen

Tijdens deze workshop ontdekken de studenten hoe ze met jonge kinderen aan de slag kunnen gaan met de brede diversiteit in de klas, in de eigen samenleving en wereldwijd. 

Studio Globo wil studenten graag voorbereiden op hun rol in de wereld. We willen onze expertise over werken aan de wereld in de klas met hen delen. Speciaal voor studenten BALO & BAKO heeft Studio Globo ervaringsgerichte, praktische vormingsdagen ontwikkeld om studenten: 

  • positief te leren omgaan met de diversiteit en (on)gelijke kansen in elke klas 
  • concrete werkvormen en leermiddelen interactief te laten verkennen 
  • hun blik op de wereld te verruimen 
  • enthousiast te maken over hoe ze de wereld in de klas kunnen brengen
  • te laten werken aan hun competenties om te groeien in betrokkenheid en solidariteit

We verkennen samen het divers klasnest, een nest vol principes, tips en ideeën om op een positieve manier aan de slag te gaan met de brede diversiteit in de klas, de samenleving en wereldwijd. De studenten ervaren er zelf hoe de diversiteit op een heel natuurlijke manier geïntegreerd kan worden in de dagelijkse klaspraktijk. We sluiten de vorming af met een groepswerk, waarbij we de principes toepassen op voorbeelden uit de klas.

Met deze workshop willen we studenten vooral sterk inspireren om met deze thema’s aan de slag te gaan en een aantal handvaten, inzichten en concrete werkvormen meegeven die ze kunnen gebruiken in hun klaspraktijk.

Praktisch

  • duur: een halve dag
  • prijs: € 350 (vorming + materiaal voor elke student) 

 

Reserv
Reservatie
Diversiteit bij jonge kinderen

 

 
Kenmerken
hoger, lerarenopleiding basisonderwijs
bij jou op school, Studio Globo Antwerpen, Studio Globo Brussel, Studio Globo Gent, Studio Globo Hasselt, Studio Globo Roeselare