CAPTCHA
Aanbod Terug
buurtwandeling

Buurtwandeling Hasselt

Tijdens deze buurtwandeling gaan je leerlingen op verkenning in Runkst. Runkst is voor veel mensen (zelfs voor inwoners van Hasselt) een ongekende buurt, ver weg van de ‘winkelstad’, ergens verstopt achter het station. Het is nochtans een diverse en superboeiende omgeving. 

Op verkenning in Hasselt

De leerlingen maken kennis met een sociaal restaurant, de werking van een buurthuis, verdoken parkjes en pleintjes en gaan op bezoek in de Kringwinkel, een afhaalpunt van de voedselbank, een ruilwinkel …

Een fictieve buurtbewoner maakt hen tijdens de intro (door Studio Globo) nieuwsgierig en laat hen bij de nabespreking (ook door Studio Globo) inzien over welke troeven de buurt beschikt. 

De buurtwandeling vormt een brug tussen het inleefatelier ‘Achter de Muur’ en de buurt vlak er naast. De wandeling kan daarom zowel voor als na het inleefspel gedaan worden. Maar je kan de buurtwandeling eventueel ook los van het inleefatelier boeken. 

Praktisch

  • De wandeling B(l)oeiend Runkst (inclusief voor- en nabespreking) duurt ongeveer 3 uur. Je kan kiezen voor een voormiddag (9.15 tot 12.15 uur) of namiddag (13 tot 16 uur).  
  • De medewerkers van Studio Globo begeleiden de opstart en de nabespreking. De wandeling zelf begeleid jij.
  • € 50 per groep
Reserv
Reservatie
Buurtwandeling Hasselt

Wil je deze boeiende buurt leren kennen?

Schrijf je nu in via het contactformulier Hasselt.