Aanbod Terug
buurtwandeling

Brussel Beleven

Laat je leerlingen een dag uit hun vertrouwde omgeving stappen en in ontmoeting gaan met Brussel, de Brusselaar en met zichzelf, tijdens het project Brussel Beleven. 

We laten de leerlingen ervaren dat Brussel haar uitdagingen kent maar ook enorm veel te bieden heeft. Ze wandelen in kleine groepjes door drie Brusselse wijken en voeren tijdens de wandeling opdrachten uit. We laten hen ook een Brusselse wijkorganisatie bezoeken. 

Met dit project ondersteunen we leerkrachten om thema's als interculturele dialoog, diversiteit, samenlevingsopbouw, discriminatie en beeldvorming bespreekbaar te maken in de klas. Brussel doet dienst als een perfect laboratorium voor de leerlingen om stil te staan bij die thema's. 

Dit traject kan leerlingen nieuwe inzichten bieden om de Brusselse superdiversiteit te (her)waarderen en kan hen inspireren om zich in te zetten voor een betere wereld. 

Het is een traject met vier stappen: 

  1. Vorming voor de leerkracht (bij Studio Globo) om je interculturele competenties te versterken en de praktische aspecten te bespreken. 
  2. Voorbereiding in de klas aan de hand van ons uitgewerkt materiaal. 
  3. Projectdag: een hele dag in ontmoeting met Brussel.
  4. Nawerking in de klas aan de hand van een eindopdracht en verdiepende lesmodules. 
Bijhorend materiaal
Reserv
Reservatie
Brussel Beleven
  • min. 10, max. 24 leerlingen per projectdag
  • 11 euro per leerling (begeleiders gratis) 
  • voorzie voldoende tijd voor het traject 

Interesse? Reserveren? Vul dit contactformulier in. 

Kenmerken
België
secundair, 3de graad
andere