We nodigen je klas uit om zich in te leven in de hoofdrolspelers van het voedselsysteem: boer, consument, fabrikant, overheid. Zo prikkelen we de leerlingen om antwoorden te zoeken op enkele cruciale vragen over ons wereldwijde voedselsysteem: Wat ligt er op ons bord? Waar en hoe is dat eten geproduceerd? Wie pikt er de meeste graantjes mee? Wie zit er met de gebakken peren? Wie heeft boter op het hoofd? En vooral, hoe moet dit verhaal verder?
Vanuit een positief toekomstdenken zoeken de leerlingen het goede recept om in 2050 negen miljard monden te kunnen voeden op een duurzame manier. Een zoektocht naar alternatieven voor ons huidig productie- en consumptiemodel, gekruid met concrete voorbeelden van actuele vernieuwende initiatieven ter inspiratie.
Praktisch
- Doelgroep:
- 3, 4, 5 en 6/7 ASO / BSO / KSO / TSO
- Studenten lerarenopleiding SO
- Aantal deelnemers: Tot 25 leerlingen per klas, max. 3 workshops na elkaar en 4 klassen tegelijk
- Duur: 100 minuten (2 aansluitende lesuren)
- Locatie: op jouw school
- Praktische vereisten: per groep een ruim, verduisterbaar lokaal met projectiemogelijkheid
- Prijs: € 225 per klasgroep (korting voor wie meerdere workshops combineert)
- NIEUW -
We maakten van deze workshop ook een digitaal leerpad: RESTO GLOBO. Leerlingen kunnen het volledig zelfstandig doorlopen en proeven zo van het huidige wereldvoedselsysteem. Wil je onze resto graag aanbieden in je klas? Mail, bel of schrijf ons!
Bekijk het filmpje over Resto Globo.