Aanbod Terug
workshop

Aan Tafel!

Met deze workshop over voedselzekerheid serveren we de leerlingen straffe kost. Op onze planeet zijn 1.3 miljard mensen overvoed en deze groep wordt alsmaar groter. Intussen lijden wereldwijd ook bijna 1 miljard mensen honger... een schril contrast. 

Hoewel deze feiten zwaar op de maag liggen, blijven we niet bij de pakken neerzitten. We nodigen je klas uit om zich in te leven in de hoofdrolspelers van het voedselsysteem: boer, consument, fabrikant, overheid.. Zo prikkelen we de leerlingen om antwoorden te zoeken op enkele cruciale vragen over ons wereldwijde voedselsysteem: Wat ligt er op ons bord? Waar en hoe is dat eten geproduceerd? 

Vanuit een positief toekomstdenken zoeken de leerlingen het goede recept om in 2050 negen miljard monden te kunnen voeden op een duurzame manier. Een zoektocht naar alternatieven voor ons huidig productie- en consumptiemodel, gekruid met concrete voorbeelden van actuele vernieuwende initiatieven ter inspiratie.

Voor? 

  • Leerlingen uit 3, 4, 5 en 6 ASO / BSO / KSO / TSO 
  • Tot 25 leerlingen per klas, max. 5 klassen tegelijk

Duur? 

  • 100 minuten (2 aansluitende lesuren) 

Locatie? 

  • Wij geven deze webwinkel op jouw school. Voorzie per groep een ruim, verduisterbaar lokaal en per lokaal: tafels, stoelen en de mogelijkheid tot kwaliteitsvolle projectie. 

Prijzen

  • Per leerling: € 5,60 per leerling 
  • Forfaitaire vergoeding:  € 50 per begeleider (= vervoerskosten + werktijd). Omwille van verplaatsingskosten is het aan te raden meerdere workshops tegelijk te boeken.
Reserv
Reservatie
Aan Tafel!

Interesse? Reserveren? Vul dit contactformulier in. 

 
Kenmerken