Aanbod Terug
workshop

Aan Tafel!

- Nieuw & coronaveilig - 

We maakten van deze workshop een digitaal leerpad: RESTO GLOBO. Leerlingen kunnen het volledig zelfstandig doorlopen en proeven zo van het huidige wereldvoedselsysteem. Wil je onze resto graag aanbieden in je klas? Mail, bel of schrijf ons!

Bekijk het filmpje over Resto Globo. 

Met deze workshop over voedselzekerheid serveren we de leerlingen straffe kost. Op onze planeet zijn 1.3 miljard mensen overvoed en deze groep wordt alsmaar groter. Intussen lijden wereldwijd ook bijna 1 miljard mensen honger... een schril contrast. 

Hoewel deze feiten zwaar op de maag liggen, blijven we niet bij de pakken neerzitten. We nodigen je klas uit om zich in te leven in de hoofdrolspelers van het voedselsysteem: boer, consument, fabrikant, overheid. Zo prikkelen we de leerlingen om antwoorden te zoeken op enkele cruciale vragen over ons wereldwijde voedselsysteem: Wat ligt er op ons bord? Waar en hoe is dat eten geproduceerd? Wie pikt er de meeste graantjes mee? Wie zit er met de gebakken peren? Wie heeft boter op het hoofd? En vooral, hoe moet dit verhaal verder?

Vanuit een positief toekomstdenken zoeken de leerlingen het goede recept om in 2050 negen miljard monden te kunnen voeden op een duurzame manier. Een zoektocht naar alternatieven voor ons huidig productie- en consumptiemodel, gekruid met concrete voorbeelden van actuele vernieuwende initiatieven ter inspiratie.

   Reserv
   Kenmerken
   secundair, 2de graad, 3de graad, hoger, lerarenopleiding secundair onderwijs
   bij jou op school