CAPTCHA
Aanbod Terug
workshop

Aan Tafel!

Met deze workshop over voedselzekerheid serveren we de leerlingen straffe kost. Op onze planeet zijn 1.3 miljard mensen overvoed en deze groep wordt alsmaar groter. Intussen lijden wereldwijd ook bijna 1 miljard mensen honger... een schril contrast. Hoewel deze feiten zwaar op de maag liggen, blijven we niet bij de pakken neerzitten.

We nodigen je klas uit om zich in te leven in de hoofdrolspelers van het voedselsysteem: boer, consument, fabrikant, overheid. Zo prikkelen we de leerlingen om antwoorden te zoeken op enkele cruciale vragen over ons wereldwijde voedselsysteem: Wat ligt er op ons bord? Waar en hoe is dat eten geproduceerd? Wie pikt er de meeste graantjes mee? Wie zit er met de gebakken peren? Wie heeft boter op het hoofd? En vooral, hoe moet dit verhaal verder?

Vanuit een positief toekomstdenken zoeken de leerlingen het goede recept om in 2050 negen miljard monden te kunnen voeden op een duurzame manier. Een zoektocht naar alternatieven voor ons huidig productie- en consumptiemodel, gekruid met concrete voorbeelden van actuele vernieuwende initiatieven ter inspiratie.

Praktisch

 • Doelgroep:
  • 2e en 3e graad secundair onderwijs
  • Studenten lerarenopleiding SO 
 • Aantal deelnemers: Tot 25 leerlingen per klas, max. 3 workshops na elkaar en 4 klassen tegelijk
 • Duur: 100 minuten (2 aansluitende lesuren)
 • Locatie: op jouw school
 • Praktische vereisten: per groep een ruim, verduisterbaar lokaal met projectiemogelijkheid
 • Prijs: € 245 per klasgroep (korting voor wie meerdere workshops combineert)
 • Prijs kleine groepen (minder dan 15 leerlingen) € 195
 • Gentse scholen kunnen deze workshop boeken op kosten van stad Gent
 • Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad, gemeente, of andere instantie wordt er 21% btw aangerekend

Annulatiebeleid

Het voorbereiden van een workshop kost tijd. Zowel administratief, educatief en in sommige gevallen is er al een verplaatsingstijd gebeurd. Wanneer de annulatie gebeurt langer dan 48u voor de workshop plaatsvindt, wordt er een forfaitaire administratiekost aangerekend van € 50. Wordt de activiteit geannuleerd minder dan 48u voor de workshop plaatsvindt, dan rekenen we het volle bedrag van de workshop (zonder de verplaatsingskost van € 50). Is de workshopbegeleider al op school aanwezig wanneer de workshop geannuleerd wordt, dan rekenen we het volledige bedrag aan. Het annuleren van een workshop moet schriftelijk gebeuren, via e-mail naar secundair@studioglobo.be.

- IN DE KIJKER -

We maakten van deze workshop ook een digitaal leerpad: RESTO GLOBO. Leerlingen kunnen het volledig zelfstandig doorlopen en proeven zo van het huidige wereldvoedselsysteem. Wil je onze resto graag aanbieden in je klas? Mail, bel of schrijf ons! 

Bekijk het filmpje over Resto Globo. 
 

 

Reserv
Reservatie
Aan Tafel!

Interesse? Reserveren? Vul dit contactformulier in. 

 

Kenmerken
secundair, 2de graad, 3de graad, hoger, lerarenopleiding secundair onderwijs
bij jou op school