Strijdwaardig!

U bent hier

Workshop

Strijdwaardig!

Je hebt je hele leven hard gewerkt maar je krijgt geen pensioen. Je wordt ziek maar je kunt de dokter niet betalen. Je verliest je job of je bent je hele oogst kwijt? Pech, dan heb je ook geen inkomsten meer. Voor vijf miljard mensen op deze wereld is dat de harde realiteit. Zij kunnen onvoldoende terugvallen op sociale bescherming.

In deze nieuwe wervelende, multimediale workshop neemt een gedreven begeleider van Studio Globo je leerlingen op sleeptouw in de wereld van sociale bescherming, hier en in het Zuiden. Waarom is sociale bescherming zo belangrijk? Hoe wordt dit verworven? En wat heeft dat met vakantiejobs, armoede en ontwikkelingssamenwerking te maken? 

De vernieuwde workshop vertrekt vanuit wereldwijde verhalen van mensen in armoede en rijkdom. Met behulp van discussie, getuigenissen, filmmateriaal en spelmethodieken ontdekken leerlingen samen met een begeleider van Studio Globo de drempels en hefbomen van armoede. Welke rol speelt sociale bescherming hierin? Hoe realiseren we dat lokaal en globaal? In de nieuwe versie is deze workshop interactiever en leerlinggerichter geworden. 

VOOR?

  • Leerlingen uit 4, 5 en 6 ASO / BSO / KSO / TSO 
  • Tot 25 leerlingen per klas, max. 5 klassen tegelijk

DUUR?

  • 100 minuten (2 aansluitende lesuren)

LOCATIE

  • Wij geven deze workshop op jouw school. Voorzie per groep een ruim, verduisterbaar lokaal en per lokaal: tafels, stoelen en de mogelijkheid tot kwaliteitsvolle projectie.

Prijzen

  • Per leerling: € 5,60 per leerling 
  • Forfaitaire vergoeding:  € 50 per begeleider (= vervoerskosten + werktijd). Omwille van verplaatsingskosten is het aan te raden meerdere workshops tegelijk te boeken.

 Info en reserveren 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Aantal deelnemers 
maximaal 25
Trefwoorden 

De mensen van Studio Globo inspireren mij keer op keer. Ze hebben visie. Hun aanpak is goed doordacht. Ze verenigen hoofd, hart en handen op een creatieve manier, zonder de leefwereld van studenten uit het oog te verliezen. Gerard Jeffers, Maynooth University Ierland