CAPTCHA

Inleefateliers voor steden & gemeenten

Afbeelding met link
Foto van leerlingen in het decor van Over de strepen van Studio Globo

Inleefateliers in elke provincie

Doelgroep: 8-jarigen tot 12-jarigen

De kinderen zullen een onvergetelijke ervaring meemaken! Ze stappen in levensechte decors en scenario's en ervaren de leefwereld van mensen met diverse achtergronden uit de hele wereld. Ze ondernemen zelf actie en beleven thema's uit de SDG's zoals armoede of klimaat, alles wordt zo heel concreet. Ze leggen linken tussen hun eigen verhaal en dat van andere mensen en dat zorgt voor een blijvende impact. De leerkrachten uit jullie scholen zullen werken met gebruiksklaar materiaal op basis van de meest recente expertise van ervaringsdeskundigen.

Deze inleefateliers bevinden zich in heel Vlaanderen en Brussel.

Ontdek alle inleefateliers

Afbeelding met link
Leerlingen tijdens een testmoment van Fair Enough van Studio Globo.

Mobiel inleefspel: Fair Enough

Doelgroep: 14-jarigen tot 18-jarigen

De leerlingen denken na over hoe een kledingstuk, snack of smartphone er binnen pakweg 20 jaar moet uitzien. In een eigen start-up werken ze als producent, arbeider en consument samen. Ligt de nadruk op winst? En voor wie dan? Voor zichzelf, of voor alle betrokken spelers? En wat met de impact op de planeet? De leerlingen buigen zich over de vraag wat er nodig is om handel eerlijker en duurzamer te maken. Op het einde van het inleefspel nemen we de gemaakte keuzes en gevolgen onder de loep. Is het product echt 'fair enough'?

Dit inleefspel is mobiel en kan naar jouw stad of gemeente komen.

Meer weten

Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier ons volledige aanbod. Via de handige filter links snuister je makkelijk door de verschillende doelgroepen, werkvormen, thema's, locaties, enzovoort.