CAPTCHA

Inleeftraject Achter de Muur

Op deze pagina krijg je specifieke informatie over het inleeftraject 'Achter de Muur' voor het 5e en 6e leerjaar, zo ben je volledig geïnformeerd om je boeking te doen. Om in te schrijven heb je een unieke code nodig, die vind je in de e-mail die je school ontving. Code niet meteen gevonden? Of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons via boekingen@studioglobo.be.

De inschrijving voor 'Achter de Muur' is een educatief traject die verschillende stappen omvat:

Traject inleefatelier Studio Globo

VOORBEREIDENDE VORMINGSSESSIE VOOR DE LEERKRACHT

Omdat jij als leerkracht de drijvende kracht bent achter de voorbereiding en de nawerking van het inleefatelier, is het noodzakelijk om de vorming te volgen om het project te laten slagen. De vorming is een voorwaarde om met je klas deel te mogen nemen aan het inleefatelier. Alleen op die manier kunnen wij de kwaliteit van het project waarborgen. 

Hasselt

Roeselare


A-sessie: BASISVORMING voor leerkrachten die voor de eerste keer deelnemen aan het educatief project ‘Achter de Muur’. Programma: de doelstellingen van het inleefprogramma, kennismaking met het lespakket, bezoek aan het inleefatelier, informatie over de voorbereiding en de nawerking in de klas en achtergrondinformatie over de complexe problematiek van armoede. 

 

B-sessie: VERBREDENDE vorming: We spelen het inleefspel op maat van volwassenen. Deelnemers leven zich in via verhalen van buurtbewoners in Runkst, de wijk waar Studio Globo is gelegen. Ze worden geconfronteerd met verschillende aspecten van armoede en ervaren dat uitsluiting vaak onbewust gebeurt. Door het zelf te ervaren ontdekt de groep struikelblokken en aandachtspunten als je wilt werken en communiceren met mensen in armoede. Na de inleving gaan we samen met een ervaringsdeskundige in gesprek over gevoelens en denkbeelden die in het spel naar boven zijn gekomen.

 

C-sessie: VERDIEPENDE vorming voor leerkrachten die reeds vertrouwd zijn met de lesmap. In deze sessie gaan we samen met een ervaringsdeskundige dieper in op de pijnpunten die armoede in de klas en op school met zich meebrengt.

 

 

A-sessie: BASISVORMING voor leerkrachten die voor de eerste keer deelnemen aan het educatief project ‘Achter de Muur’. In deze vorming leer je aan de slag te gaan met het lespakket en krijg je een heleboel ‘tips and tricks’ mee voor zowel de voorbereidingen in de klas als het bezoek aan het inleefatelier. Ook volgt een eerste kennismaking met het thema ‘armoede’ en gaan we samen met een ervaringsdeskundige dieper inzoomen op de buitenkant van armoede.

 

B-sessie: VERDIEPENDE vorming voor leerkrachten die reeds vertrouwd zijn met het project. In deze sessie gaan we dieper in op de thema’s die aan bod komen in de lesmap en/of het inleefatelier. Dit doen we samen met een ervaringsdeskundige. Hierbij gaan we ook focussen om de binnenkant van armoede.

 

C-sessie: VERBREDENDE vorming voor leerkrachten die reeds verschillende keren deelnamen aan hetzelfde inleefprogramma.

 

 

VOORBEREIDING EN NAWERKING IN DE KLAS

In de handleiding voor de leerkracht staan de voorbereiding en nawerking in de klas gedetailleerd beschreven. Hierbij maken we een tijdsinschatting van de nodige lesuren. Om de lessen in de klas mogelijk te maken, voorzien we het nodige lesmateriaal. Dit bestaat uit:

1. Een handleiding voor de leerkracht

In de handleiding voor de leerkracht staan de voorbereiding en nawerking in de klas gedetailleerd beschreven. Hierbij maken we een tijdsinschatting van de nodige lesuren. 

2. Lesmateriaal per leerling

Om de lessen in de klas mogelijk te maken, voorzien we het nodige lesmateriaal.Hiervoor krijgen jullie voor elke leerling een leerlingenboekje. Deze kunnen meegenomen worden op een ABC-sessie op opgehaald/verzonden worden met het overige materiaal.

3. Mediapakket

Het mediapakket bevat al het extra materiaal dat tijdens de lessen gebruikt wordt. Dit pakket wordt drie à vier weken op voorhand opgestuurd/door jou opgehaald.

4. Digitaal lesmateriaal


Het materiaal krijg je voor het bezoek aan ons project, samen met een brief met praktische afspraken, de taakomschrijving van de leerkracht enz. De materialen worden zoveel mogelijk meegenomen tijdens het vormingsmoment. Indien je dat wenst, dan zal het materiaal naar je school verzonden worden (= € 40 incl. 21% btw). We vragen je om het mediapakket en de lesmaterialen die je niet nodig had, op de dag van je bezoek terug mee naar Studio Globo te nemen.

 

ATELIERBEZOEK

Aantal deelnemers

  • Achter de Muur Roeselare: minimum 14 leerlingen, maximum 28 leerlingen.
  • Achter de Muur Hasselt: minimum 14 leerlingen, maximum 28 leerlingen.

Probeer klassen indien mogelijk te combineren en splits te grote klasgroepen op tijdens de inschrijving.

Aanvangsuur
Atelier in de voormiddag:

  • Roeselare: 9u tot 12u
  • Hasselt: 9u15 tot 12u15

Atelier in de namiddag:

  • Roeselare en Hasselt: 13u tot 16u

Picknick ter plaatse opeten is mogelijk, vermeld dit tijdens je boeking.

Extra begeleider
Bij het bezoek aan het inleefatelier in Hasselt is er naast de leerkracht geen extra begeleider nodig.
Bij het bezoek aan het inleefatelier in Roeselare is er naast de leerkracht ook nog een extra begeleider nodig (een ouder, een collega,…). Hiervoor worden geen kosten aangerekend.

 

BUURTWANDELING

Naast ons atelier bieden wij een buurtwandeling aan in Hasselt en Roeselare.
Bij de buurtwandeling van Hasselt ontdekken je leerlingen de boeiende en diverse buurt Runkst. Ze maken kennis met enkele ‘fictieve’ buurtbewoners en ontdekken op welke manier zij met de buurt verbonden zijn.
Bij de buurtwandeling van Roeselare ontdekken je leerlingen via het verhaal van enkele kinderen een stukje van de stad boordevol diversiteit. 

Praktisch:

  • De buurtwandeling is niet begeleid. Als leerkracht ga je dus zelf met je klas op stap. Alle informatie die je nodig hebt, is terug te vinden in de handleiding voor de leerkracht die je enkele weken op voorhand ontvangt.
  • Zorg voor een extra begeleider om met je klas de straat op te trekken.
  • De deelnameprijs voor de buurtwandeling is € 50.

 

KOSTPRIJS EN ALGEMENE VOORWAARDEN

 We werken met all-in prijzen en maken hierbij een onderscheid tussen grote en kleine groepen. 

 


We maken een factuur op na afloop van het atelierbezoek. We vragen je om de facturen tijdig te betalen, zo voorkom je bijkomende kosten. De factuur wordt per mail opgestuurd naar het mailadres gebruikt bij de boeking. Je stuurt dit vervolgens zelf door naar de boekhouding op je school. Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.

Kom je met meer of minder leerlingen dan gepland, dan laat je dit tot 48u voor de start van het atelier weten. In dat geval herrekenen we indien nodig de prijs naar het nieuwe aantal leerlingen (hoger of lager). Bij wijzigingen binnen de 48u voor de start of ter plaatse herrekenen we prijs enkel indien er een hogere prijs van toepassing is. 

Mocht de vastgelegde datum voor het inleefatelier niet meer passen in de planning van de school, kan je tot 28 augustus 2024 een andere datum vragen. Bij annulatie tot twee maanden voor de activiteit, wordt een administratiekost van € 100 aangerekend. Indien je binnen de twee maanden voor de inleefsessie annuleert wordt de integrale prijs zoals vermeld op de website aangerekend.

Je kan er voor kiezen om het mediapakket dat bij de inleefsessie hoort zelf op te komen halen of te laten verzenden. Voor de verzending rekenen we € 40, incl. 21% btw, aan. Je bezorgt dit na afloop van het inleefatelier terug aan Studio Globo, ten laatste twee weken na de activiteit. Bij latere terugzending rekenen we een vergoeding aan van € 150. Indien materiaal ontbreekt, beschadigd of verloren is, vragen we minimaal een forfaitaire vergoeding van € 250.

Je vindt alle verdere informatie terug in onze algemene voorwaarden.
 

 

ADRES INLEEFATELIER

Voor boekingen in Roeselare: Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare. Je kan ook een wegbeschrijving vinden op onze website.

Voor boekingen in Hasselt: Schoolstraat 40, 3500 Hasselt. Je kan ook een wegbeschrijving vinden op onze website.

 

Dankjewel voor de interesse in ons project. Heb je nog vragen of twijfels? Bel of mail ons!

We kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen!