blog Terug
CAPTCHA

Laat wereldburgerschap bloeien in jouw stad of gemeente met Studio Globo!

Werk jij voor een stad of gemeente en wil jij wereldburgerschap doen groeien in jouw regio? Wil je samen met je inwoners werken rond thema’s zoals armoede, duurzaamheid en klimaat? Werk dan samen met Studio Globo aan de wereld.
 

Wij helpen lokale besturen al 20 jaar lang bij mondiale vorming en zijn actief in jouw streek. In workshops, buurtwandelingen en inleefateliers ervaren je jonge inwoners de leefwereld van mensen met diverse achtergronden uit de hele wereld en moeten ze zelf ook actie ondernemen. In inleefateliers stappen ze zelfs in levensechte decors en scenario’s. ​Door deze beleving worden SDG's als geen armoede, ongelijkheid verminderen en klimaatactie zeer concreet. De kinderen en jongeren zien de link tussen hun eigen verhaal en dat van andere mensen. Dat zorgt voor een blijvende impact.

Leerkrachten uit jouw regio vinden bij ons gebruiksklaar lesmateriaal waar ze graag mee aan de slag gaan. In weinig tijd brengen ze zo de thema's van de SDG's naar hun leerlingen. Het materiaal en de activiteiten zijn gebaseerd op de meest recente expertise rond de thema's, vooral afkomstig van mensen die zelf de realiteit van bijvoorbeeld armoede of klimaat hebben ervaren. We werken ook op maat en ontwikkelen specifieke vormingen op jouw vraag.

Breng wereldburgerschapseducatie naar jouw inwoners

Ontdek ons educatief aanbod voor jouw lokaal mondiaal beleid via de knop hieronder:

Aanbod voor steden en gemeenten