blog Terug
CAPTCHA

Minister Caroline Gennez bezoekt een inleefatelier

Op 15 mei kregen we bezoek van minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez. Ze bezocht de inleefateliers van Studio Globo Antwerpen, bekeek ons lesmateriaal en ging in gesprek met de aanwezige leerlingen.

 

De leerlingen uit het 5e leerjaar van de Sint-Aloysiusschool stonden klaar in de luchthaven van Studio Globo om naar Peru te trekken. Gelukkig hadden ze nog even tijd om een praatje te maken met de minister. Ze legde uit wat een minister doet en vroeg hun wat zij later wilden worden. ‘Politieagent!’ was één van de antwoorden.

Daarna bekeek de minister uitgebreid het educatieve materiaal van Studio Globo. Onze educatief medewerkers Quinten en Annelies duidden het lesmateriaal van ‘Werk aan de wereld in je klas: Peru’. Leerkrachten volgen eerst een vorming om kennis te maken met het lespakket en het inleefatelier. Ze krijgen ook bagage om te werken aan de wereld in de klas. Ze bereiden het bezoek tijdens de les voor via de kant-en-klare lesmap en leerlingenboekjes. En dan volgt het hoogtepunt: het inleefatelier. In een uitdagend, levensecht decor beleven de leerlingen de dagelijkse realiteit van leeftijdsgenoten uit Peru. Ze beëindigen het bezoek met een nawerking.

Ook minister Caroline Gennez kon dit meemaken. Ze nam het vliegtuig naar Peru en beleefde samen met de leerlingen de dagelijkse realiteit daar. Zo ontdekte ze hoe we met Studio Globo leerlingen en leerkrachten stimuleren om te werken aan mondiale solidariteit, lokaal en wereldwijd. Het was een fijne kennismaking!