blog Terug
CAPTCHA

De strijd tegen armoede winnen we samen

Armoede treft één op de vijf jongeren in ons land en sluipt onvermijdelijk ook je klas binnen. Armoede heeft heel wat negatieve gevolgen. Belangrijk: armoede is niet de eigen schuld. Niet van de leerlingen en niet van de ouders. Ze is het gevolg van structurele problemen die diepgeworteld zijn in onze samenleving. Met hun campagne wilt Welzijnszorg structurele investeringen om armoede terug te dringen.
 

Armoede heeft een negatief effect op de gezondheid van leerlingen, op hun onderwijskansen, op de kansen op waardig werk voor hun ouders en voor hun later, en op de kans die ze maken op een goede woning. Armoede zorgt voor sociale uitsluiting en duwt je in een maatschappelijk isolement. Maar het is dus niet de schuld van leerlingen of hun ouders. Welzijnszorg wilt structurele investeringen om armoede terug te dringen.

Zet mee je schouders onder een sterk armoedebeleid

Laat samen met Welzijnszorg je stem horen voor herverdeling door de overheid zodat iedereen weer vertrouwen krijgt in de toekomst, en de samenleving eerlijker en rechtvaardiger wordt.
Wil je hier als leerkracht, directie, school, oudercomité mee je schouders onder zetten? Dat kan!

  • Doe mee met de Schouder aan schouderactie: Mobiliseer je leerlingen, vrienden, familie, collega’s, medestudenten,... om schouder aan schouder te staan. Neem er een foto van. Deel de foto met via sociale media (tag @welzijnszorg) of e-mail de foto naar communicatie@welzijnszorg.be. Je kunt er ook als school een héle leuke prijs mee winnen.
  • Breng de campagne naar je klas met onze WaW over het thema 'Geld'. Met het lesmateriaal uit dit nummer zet je je leerlingen aan het denken over verschillende aspecten van geld.