blog Terug
CAPTCHA

Allemaal digitaal?!

De campagne 'Allemaal digitaal?!' van onze partnerorganisatie Welzijnszorg brengt de impact van digitalisering op het leven van mensen in een armoedesituatie onder de aandacht.

Welzijnszorg wilt een samenleving die iedereen betrekt: digitaal actief of niet, en laat niemand achter. Dat vraagt een inspanning van iedereen: van de overheid, van dienst- en hulpverleningsorganisaties, van het jeugdwerk, het onderwijs … En van ons als individu. Samen tegen digitale uitsluiting, samen tegen armoede.

De campagne steunen?

De digitale wereld is een doolhof. Mensen in armoede vinden de weg niet naar hun rechten. Welzijnszorg strijdt voor een samenleving waarin iedereen een plaats krijgt. Doe mee met een actie en steun zo de campagne. Zo zijn er al de postkaartenactie, ‘Soep op de stoep’, ‘Zet je benen in’, de armoedewandeling, armoedequiz, of de inleefweek. Je kan ook zelf een actie opzetten. Alle info lees je hier.

Studio Globo doet mee 

In samenwerking met Welzijnszorg ontwikkelde Studio Globo Hasselt het nieuwe inleefatelier 'Iedereen gelijk in de wijk?'. Kruip in de huid van buurtbewoners uit Runkst en beleef allerlei situaties die mensen in armoede dagelijks meemaken. Zo voel je zelf aan hoe complex de armoedeproblematiek is. Na het spel praten we na over onze ervaringen.

Studenten of schoolteams kunnen inschrijven via onze website. Andere geïnteresseerden schrijven in via de website van Welzijnszorg. Tijdens De Warmste Week kan je gratis inschrijven!