blog Terug
CAPTCHA

Corona-update: Intussen bij Studio Globo

De voorbije maanden wisselden de scholen code geel in voor oranje, waardoor we van een tjokvolle planning moesten overstappen naar alternatieven. We schakelen vol goede moed na elke beslissing, hoopvol dat we jullie snel weer mogen ontmoeten. Achter de schermen werken we intussen aan een heleboel vernieuwingen.

 

Ook de werking van Studio Globo is ernstig getroffen door de maatregelen om covid-19 in te dijken. Het onvermijdelijke gebrek aan duidelijkheid hindert ons om vlot regelingen te treffen. Heel wat activiteiten vallen weg nu de klassen nog steeds niet buiten de schoolmuren mogen en men ons ook in scholen niet kan ontvangen. Voor onze werking basisonderwijs zijn er 352 sessies in onze inleefateliers en buurtwandelingen die niet mogen doorgaan.

We blijven echter niet bij de pakken zitten. We hebben onze taken herschikt en andere maatregelen grondig voorbereid en uitgewerkt. De voorbije maanden maakten we veel werk van 'plan B' en 'plan C': hoe kunnen we onze activiteiten in en met scholen anders aanpakken? We hopen dat veel scholen met dit alternatief in de school zelf aan de slag gaan. Daarover ontvangen de scholen die de komende weken zouden langskomen van ons binnenkort meer informatie (via e-mail). 

De komende periode gaan we het accent nog meer verleggen naar de toekomst. We zetten volop in op vernieuwing. De ontwikkeling van leermiddelen krijgt nu onze volledige aandacht: we pakken de lespakketten Guatemala, India en Wonen op het Dak aan en werken een lessenreeks over internationale samenwerking uit. Ook een nieuwe koffer voor de doelgroep 'jonge kind' staat op de planning, net als een update voor Brussel Beleven. Tegelijkertijd willen we een aantal decors (vervroegd) vernieuwen: een make-over voor Peru en een compleet nieuw decor voor de inleefateliers Wonen op het Dak in Brussel én Antwerpen. 

We houden ons recht in de storm en we hopen dat jullie - als de wind gaan liggen is - samen met ons opnieuw op koers geraken. We weten dat het ook voor jullie lastig werken is. Respect voor de volgehouden inzet om kinderen en jongeren door deze moeilijke periode te begeleiden. Het is fijn dat jullie blijven werken aan verbondenheid en solidariteit.