blog Terug
CAPTCHA

Update: scholen in code oranje

Op 2 januari 2021 werd op het corona-overleg van de onderwijssector beslist dat de scholen in code oranje blijven - al zeker tot de krokusvakantie.

 

Al sinds de herfstvakantie zijn alle extramurosuitstappen van scholen geannuleerd. Ook het bezoek van externen aan scholen is in de huidige versie van het pandemie-draaiboek nog niet aangewezen. Maar wij blijven jullie van een kwalitatief aanbod voorzien, in regel met de huidige preventiemaatregelen. Geen eenvoudige oefening, maar we blijven niet bij de pakken zitten. 

Basisonderwijs 

Voor het basisonderwijs zijn alle inleefateliers en buurtwandelingen sinds de herfstvakantie geannuleerd. Je kan met de klas aan de slag met het bijhorende lesmateriaal en we bekijken hoe we jullie extra impulsen kunnen bieden. Wie een inleefatelier had geboekt in de periode van nu tot aan de krokusvakantie, kreeg hierover van ons al een uitgebreide e-mail.

  • Mis je het ‘extra muros’-gevoel en wil je je klas meenemen op een reis naar Congo, India, …? Bekijk dan zeker onze koffers. (We garanderen dat een bezoek aan de kofferlanden telkens in code groen kan gebeuren!)
  • Op zoek naar kant-en-klare wereldoriëntatielessen? Dan helpt een WaW-abonnement je uit de brand. 
  • Het volledige aanbod voor inspirerende lessen in de klas vind je op onze website.

Secundair onderwijs

Ook bij het secundair onderwijs is het bezoek aan scholen niet aangewezen in deze periode tot aan de krokusvakantie. We maakten van onze workshop Aan Tafel een digitaal leerpad waarmee de leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. We blijven hoopvol voor de rest van het voorjaar en bieden na de krokusvakantie onze gloednieuwe workshop Jong geLuid aan. Wil je meer informatie of wil je onze workshop boeken contacteer ons via deze link

Ga je liever zelf aan de slag met ons materiaal? Ga dan zeker snuisteren in onze actua-lessen en lespakketten. Ze zijn vrij beschikbaar op onze website! Een kleine greep uit het aanbod:

  • Uit ons materiaal van Sporen van Kolonisatie kan je uit kern 2 de bronnenanalyse rond beeldvorming door leerlingen zelfstandig laten uitvoeren.
  • De website Climate Challenge bevat veel info en filmpjes over klimaatverandering. Ideaal voor een zelfstandige opdracht.

Hoger onderwijs

Voor studenten van het hoger onderwijs beschikken we over een digitaal vormingsaanbod. We bekijken samen met jou welke thema’s jouw studenten kunnen verrijken. Een greep uit ons digitale aanbod:

  • Een webquest rond dekolonisatie, de eigen houding en de klaspraktijk
  • Een webquest rond diversiteit in de kleuterklas

 Contacteer ons voor meer informatie. 

 

Trefwoorden