CAPTCHA
Aanbod Terug
vorming

Diversiteitslabo BXL

Laat je studenten op ontdekking gaan in enkele bruisende en superdiverse wijken tijdens Diversiteitslabo BXL. In kleine groepen zoeken ze zelf hun weg in de wijken Marollen, Matongé en Kuregem. Ze krijgen uitdagende opdrachten en komen in contact met bevlogen medewerkers van wijkorganisaties die elke dag bezig zijn om het sociale weefsel in de wijken te versterken.

Zo leren ze de wijken van binnenuit kennen. Die ontmoetingen stimuleren studenten om hun beeld over Brussel en haar bewoners bij te stellen en te reflecteren over de grootstedelijke complexiteit.

Vanuit de concrete beleving van een Brusselse wijk, gaan we met elkaar in dialoog over identiteit, diversiteit, armoede… We onderzoeken hoe we naar deze thema’s kijken en hoe dat ons lesgeven beïnvloedt. We maken kennis met concrete werkvormen en leermiddelen om met leerlingen aan de slag te gaan zodat ze hun blik op de wereld verruimen, goesting krijgen om in actie te komen en competenties ontwikkelen om te groeien in betrokkenheid en solidariteit.

Praktisch

  • maximum 35 studenten
  • duur: een volledige dag
  • prijs: € 350

Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad, gemeente, of andere instantie wordt er 21% btw aangerekend.

Reserv
Reservatie
Diversiteitslabo BXL

Interesse? Reserveren? Vul dit contactformulier in.