CAPTCHA
Aanbod Terug
lespakket

De wereld in je klas: Congo

Dat België een historische band heeft met de Democratische Republiek Congo (DRC), weten jullie zonder twijfel. Maar hoe het dagelijks leven in de DRC vandaag verloopt én welke band er nog steeds is tussen beide landen, is misschien onbekend terrein. 

In het project ‘Wonen en leven in Congo’ maken de leerlingen van de derde graad lager onderwijs kennis met vier leeftijdsgenoten – Helena, Marie, Nico en Elie – die allerlei onderzoeksvragen proberen op te lossen. Jouw klas wordt ingeschakeld om antwoorden te vinden op deze vragen. Hierdoor ontdekken je leerlingen meer over het dagelijks leven in Congo en leggen ze verbanden met culturele gebruiken. Ze leren meer over actuele mondiale thema’s zoals klimaatverandering, duurzame voeding, toegang tot water en ontbossing. Ze denken na over wat ze zelf (en met de klas) kunnen doen om mee te werken aan een duurzame wereld. 

De uitdagende werkvormen (zoals een interactieve kaart, bordspel, leerpaden, experimenten, infografieken, gedragspatroongrafieken en relatiecirkels), het didactisch materiaal en de bijhorende website helpen je om in te zoomen op het dagelijkse leven van een volkswijk in Kinshasa en in het dorp Sia.

Het is echter moeilijk om jezelf los te zien van het grote geheel. We maken deel uit van die ene wereld waarin we wonen. Onze wereld heeft gedeelde uitdagingen. Een aantal tendensen die in de DRC voorkomen, zijn eigenlijk wereldwijde kwesties (denk aan waterschaarste of ontbossing). Daarom komen in dit project drie perspectieven in beeld: de DRC, de wereld en de eigen leefwereld. 

Het lespakket is voorbereidingsmateriaal voor het inleefatelier 'Wonen en leven in Congo', maar vormt ook los van het atelier een volwaardig project.

Praktische info

  • prijs: € 120

Inbegrepen in het pakket:

  • huur mediapakket (2 weken)
  • handleiding voor de leerkracht
  • leerlingenboekjes
  • optioneel: verzendkosten € 40
Reserv
Reservatie
De wereld in je klas: Congo

 

 
Studio Globo Antwerpen 032352076 antwerpen@studioglobo.be
Kenmerken