CAPTCHA
Aanbod Terug
vorming

Inleefatelier over armoede: Iedereen gelijk in de wijk?

Ga aan de slag met eigen vooroordelen over armoede in een veilige setting en koppel dit aan het echte leven. Dit inleefspel voor volwassenen is een samenwerking met Welzijnszorg.

Tijdens het inleefspel kruip je in de huid van een buurtbewoner in een levensecht decor. Je zult verschillende aspecten van armoede ervaren en beleven dat uitsluiting vaak onbewust gebeurt. Het inleven laat je keuzes maken in stressvolle situaties, steeds opnieuw verantwoording afleggen, informatie ontcijferen en toegankelijk maken … Door de ervaring ontdek je struikelblokken en aandachtspunten als je wil werken en communiceren met mensen in armoede. 

Na de inleving gaan we in gesprek over gevoelens en denkbeelden die in het spel naar boven zijn gekomen. De ervaring wordt verbonden met enkele theoretische modellen. Het geheel wordt begeleid door een opgeleide ervaringsdeskundige in de armoede en een educatief medewerker.

In Hasselt kan je na de inleving op buurtwandeling gaan in kleine autonome groepen. Je wordt gegidst door de rugzak van een buurtbewoner, hotspots op een stadsplan en een podcast. Je gaat langs bij initiatieven die kansen geven aan kwetsbare buurtbewoners. Een begeleider van Studio Globo zorgt voor een inleiding en een nabespreking. Je krijgt ook theoretische kaders mee om naar armoede te kijken.
 

Praktisch

Aantal deelnemers per groep in het inleefspel: minimum 10 – maximum 40
Duur: een halve of een hele dag
Prijs: € 300 voor een halve dag, € 600 voor een hele dag

Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.

Reserv
Reservatie
Inleefatelier over armoede: Iedereen gelijk in de wijk?

 

 
Studio Globo Roeselare 051221103 roeselare@studioglobo.be
Kenmerken
leerkrachten lager onderwijs, leerkrachten secundair onderwijs, hoger, lerarenopleiding basisonderwijs, lerarenopleiding secundair onderwijs
Studio Globo Roeselare