CAPTCHA

Inleeftraject SuperWereldMol

– BELANGRIJK: wegens een grondige herwerking van de lesmap en het inleefatelier is 'SuperWereldMol' in het schooljaar 2024 - 2025 NIET BESCHIKBAAR VOOR RESERVERING. We willen namelijk de beste kwaliteit blijven garanderen en doen dat via een uitgebreide evaluatie en aanpassingen. We verwijzen de klanten van dit inleefatelier graag door naar onze andere ateliers, die vind je via de vorige pagina. –
 

Op deze pagina krijg je specifieke informatie over het inleeftraject 'SuperWereldMol' voor het 3e en 4e leerjaar, zo ben je volledig geïnformeerd om je boeking te doen. Om in te schrijven heb je een unieke code nodig, die vind je in de e-mail die je school ontving. Code niet meteen gevonden? Of heb je nog andere vragen? Aarzel dan in geen geval om ons te contacteren via boekingen@studioglobo.be.

De inschrijving voor 'SuperWereldMol' is een educatief traject die verschillende stappen omvat:

Traject inleefatelier Studio Globo

VOORBEREIDENDE VORMINGSSESSIE VOOR DE LEERKRACHT

Omdat jij als leerkracht de drijvende kracht bent achter de voorbereiding en de nawerking van het inleefatelier, is het noodzakelijk om de vorming te  volgen om het project te laten slagen. De vorming is een voorwaarde om met je klas te mogen deelnemen aan de inleefsessie. Alleen op die manier kunnen wij de kwaliteit van het project waarborgen. 

  • A-sessie: Basisvorming voor leerkrachten die voor de eerste keer deelnemen aan het educatief project SuperWereldMol. Programma: de doelstellingen van het inleefprogramma, kennismaking met het lespakket, bezoek aan het inleefatelier, informatie over de voorbereiding en de nawerking in de klas en achtergrondinformatie over Senegal, Guatemala en India. 
  • B-sessie: Eerste voortgezette vorming voor leerkrachten die reeds vertrouwd zijn met de lesmap. In deze sessie gaan we dieper in op de thema’s die aan bod komen in de lesmap en het inleefatelier. 
  • C-sessie: Tweede voortgezette vorming In deze vormingen worden ervaringen uitgewisseld, maken we de koppeling tussen het inleefatelier en de klaspraktijk en gaan we op verkenning in de buurt. 

Leerkrachten die in het verleden reeds deze drie verplichte vormingsdagen gevolgd hebben kunnen deelnemen aan een ontmoetingsmoment. 

 

VOORBEREIDING EN NAWERKING IN DE KLAS

In de handleiding voor de leerkracht staan de voorbereiding en nawerking in de klas gedetailleerd beschreven. Hierbij maken we een tijdsinschatting van de nodige lesuren.
Om de lessen in de klas mogelijk te maken, voorzien we het nodige lesmateriaal. Dit bestaat uit:
•    Een handleiding (inclusief 1 leerlingenboekje)
•    Leerlingenboekjes (een exemplaar per leerling)
•    Het voorbereidings- en het nawerkingspakket met het nodige educatieve materiaal (= mediapakket, te huren)
•    Toegang tot digitaal lesmateriaal
Het voorbereidingsmateriaal krijg je voor het bezoek aan ons project, samen met een brief met praktische afspraken, de taakomschrijving van de leerkracht enz. De materialen worden zoveel mogelijk meegenomen tijdens het vormingsmoment. Indien dat niet mogelijk is, zal het materiaal naar je school verzonden worden. We vragen je om het mediapakket op de dag van je bezoek terug mee naar Studio Globo te nemen.
Voor de nawerking krijg je bij het bezoek een nawerkingspakket (fluo rugzakje met opdrachten, puzzel, voorwerpen…). Deze rugzak stuur je na 2 weken zelf terug op naar Studio Globo met het voorziene retourlabel. 


ATELIERBEZOEK

Aantal deelnemers

Minimum 14 leerlingen, maximum 28 leerlingen.
Probeer klassen indien mogelijk te combineren en splits te grote klasgroepen op in 2 tijdens de inschrijving.

Aanvangsuur

Atelier in de voormiddag: 9u15 tot 12u15
Atelier in de namiddag: 13u15 tot 16u15

Picknick ter plaatse opeten is niet mogelijk, maar wel in de buurt in open lucht onder een afdak. We geven suggesties mee op de leerkrachtenvorming.

Extra begeleider
Bij het bezoek aan het inleefatelier is er naast de leerkracht ook nog een extra begeleider nodig (een ouder, een collega,…).

 

BUURTWANDELING

Bij onze inleefateliers bieden wij een buurtwandeling aan, waar je apart voor kon boeken. De buurtwandeling is niet begeleid. Als leerkracht ga je dus zelf met je klas op stap aan de hand van een handleiding en lesmateriaal die je van ons meekrijgt. Tijdens de vorming krijg je hierover alle informatie.

Praktische informatie:

  • De buurtwandeling vindt plaats aansluitend op of voorafgaand aan het inleefatelier ‘SuperWereldMol’ en volgt dezelfde uren.
  • Zorg voor een extra begeleider om met je klas de straat op te trekken. De groep wordt in 2 opgesplitst, die elk een andere route volgen.
  • De deelnameprijs voor de buurtwandeling is € 50 per groep. 
  • We tonen je een speelplein in de buurt waar je tijdens de middag kunt picknicken.
     

KOSTPRIJS EN ALGEMENE VOORWAARDEN

 We werken met all-in prijzen en maken hierbij een onderscheid tussen grote en kleine groepen. 

   

 

 


We maken een factuur op na afloop van het atelierbezoek. We vragen je om de facturen tijdig te betalen, zo voorkom je bijkomende kosten. De factuur wordt per mail opgestuurd naar het mailadres gebruikt bij de boeking. Je stuurt dit vervolgens zelf door naar de boekhouding op je school. Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.

Kom je met meer of minder leerlingen dan gepland, dan laat je dit tot 48u voor de start van het atelier weten. In dat geval herrekenen we indien nodig de prijs naar het nieuwe aantal leerlingen (hoger of lager). Bij wijzigingen binnen de 48u voor de start of ter plaatse herrekenen we prijs enkel indien er een hogere prijs van toepassing is. 

Mocht de vastgelegde datum voor het inleefatelier niet meer passen in de planning van de school, kan je tot 28 augustus 2024 een andere datum vragen. Bij annulatie tot twee maanden voor de activiteit, wordt een administratiekost van € 100 aangerekend. Indien je binnen de twee maanden voor de inleefsessie annuleert wordt de integrale prijs zoals vermeld op de website aangerekend.

Je kan er voor kiezen om het mediapakket dat bij de inleefsessie hoort zelf op te komen halen of te laten verzenden. Voor de verzending rekenen we € 40, incl. 21% btw, aan. Je bezorgt dit na afloop van het inleefatelier terug aan Studio Globo, ten laatste twee weken na de activiteit. Bij latere terugzending rekenen we een vergoeding aan van € 150. Indien materiaal ontbreekt, beschadigd of verloren is, vragen we minimaal een forfaitaire vergoeding van € 250.

Je vindt alle verdere informatie terug in onze algemene voorwaarden.

 

ADRES INLEEFATELIER

Doornzelestraat 15, 9000 Gent. Je kan ook een wegbeschrijving vinden op onze website.

Dankjewel voor de interesse in ons project. Heb je nog vragen of twijfels? Bel of mail ons!

We kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen!