CAPTCHA

Inleeftraject De wereld in je klas: Congo

Op deze pagina krijg je specifieke informatie over het inleeftraject 'De wereld in je klas: Congo' voor het 5e en 6e leerjaar, zo ben je volledig geïnformeerd om je boeking te doen. Om in te schrijven heb je een unieke code nodig, die vind je in de e-mail die je school ontving. Code niet meteen gevonden? Of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons via boekingen@studioglobo.be.

'De wereld in je klas: Congo' is een educatief traject die verschillende stappen omvat:

Traject van het inleefatelier Congo van Studio Globo

VOORBEREIDENDE VORMINGSSESSIE VOOR DE LEERKRACHT

Omdat jij als leerkracht de drijvende kracht bent achter de voorbereiding en de nawerking van het inleefatelier, is het noodzakelijk om de vorming te  volgen om het project te laten slagen. De vorming is een voorwaarde om met je klas te mogen deelnemen aan de inleefsessie. Alleen op die manier kunnen wij de kwaliteit van het project waarborgen. Heb je vragen over je vormingstraject, neem dan even contact op via sgantwerpen@studioglobo.be of 03 235 20 76.

  • A-sessie: Basisvorming voor leerkrachten die voor de eerste keer deelnemen aan het educatief project. Programma: de doelstellingen van het inleefprogramma, kennismaking met het lespakket, bezoek aan het inleefatelier, achtergrondinformatie over Congo en de nawerking. 
  • B-sessie: Eerste voortgezette vorming voor leerkrachten die reeds vertrouwd zijn met de lesmap. In deze sessie gaan we dieper in op de thema’s die aan bod komen in de lesmap en/of het inleefatelier. Ook krijg je als leerkracht de kans om onderling ervaringen uit te wisselen. 
  • C-sessie: Tweede voortgezette vorming voor leerkrachten die reeds verschillende keren deelnamen aan hetzelfde inleefprogramma. In deze vormingen worden ervaringen uitgewisseld. Zowel over het project als over de werking op school gaan we in gesprek. We gaan dieper in op diversiteit dichtbij of veraf, de wereld binnen of buiten je klas. Met enkele handvaten ontwikkel je je tot een expert in werken aan de wereld in je klas (C-sessie van 'Over de strepen', 'Peru' en 'Congo' is dezelfde).

 

VOORBEREIDING EN NAWERKING IN DE KLAS

In de handleiding voor de leerkracht staan de voorbereiding en nawerking in de klas gedetailleerd beschreven. Hierbij maken we een tijdsinschatting van de nodige lesuren. Om de lessen in de klas mogelijk te maken, voorzien we het nodige lesmateriaal. Dit bestaat uit:
•    Een handleiding voor de leerkracht
•    Lesmateriaal per leerling en leerkracht
•    Mediapakket met al het nodige educatief materiaal (wordt beschikbaar gesteld voor de duur van het project)
•    Toegang tot digitaal lesmateriaal
Het materiaal krijg je voor het bezoek aan ons project, samen met een brief met praktische afspraken, de taakomschrijving van de leerkracht enz. De materialen worden zoveel mogelijk meegenomen tijdens het vormingsmoment. Indien je dat wenst, dan zal het materiaal naar je school verzonden worden (= € 40 incl. 21% btw). We vragen je het mediapakket en de lesmaterialen die je niet nodig had, op de dag van je bezoek terug mee naar Studio Globo te nemen.

 

ATELIERBEZOEK

Aantal deelnemers

Minimum 12 leerlingen, maximum 28 leerlingen.
Probeer klassen indien mogelijk te combineren en splits te grote klasgroepen op in 2 tijdens de inschrijving.

Aanvangsuur
Atelier in de voormiddag: 9u30 tot 12u30
Atelier in de namiddag: 13u30 tot 16u30

Picknick ter plaatse opeten is mogelijk, vermeld dit tijdens je boeking.

Extra begeleider
Bij het bezoek aan het inleefatelier is er naast de leerkracht ook nog een extra begeleider nodig (een ouder, een collega,…).

 

BUURTWANDELING

Naast de inleefateliers bieden wij een buurtwandeling aan door het levendige Borgerhout. Kidas, een rasechte Borgerhoutenaar, vraagt de leerlingen om op schrijverstocht door de wijk te gaan. Onderweg gaat de klas op zoek naar boeiende personages uit de buurt, ontdekken ze enkele interessante locaties en ervaren ze vooral de sfeer van Borgerhout.

Praktisch:

  • De buurtwandeling is niet begeleid. Als leerkracht ga je dus zelf met je klas op stap. Tijdens de vorming krijg je hierover alle informatie.
  • Zorg voor een extra begeleider om met je klas de straat op te trekken.
  • De deelnameprijs voor de buurtwandeling is € 50.
  • Wij voorzien een regenprogramma.

 

KOSTPRIJS EN ALGEMENE VOORWAARDEN

 We werken met all-in prijzen en maken hierbij een onderscheid tussen grote en kleine groepen. 

   

 

 


We maken een factuur op na afloop van het atelierbezoek. We vragen je om de facturen tijdig te betalen, zo voorkom je bijkomende kosten. De factuur wordt per mail opgestuurd naar het mailadres gebruikt bij de boeking. Je stuurt dit vervolgens zelf door naar de boekhouding op je school. Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.

Kom je met meer of minder leerlingen dan gepland, dan laat je dit tot 48u voor de start van het atelier weten. In dat geval herrekenen we indien nodig de prijs naar het nieuwe aantal leerlingen (hoger of lager). Bij wijzigingen binnen de 48u voor de start of ter plaatse herrekenen we prijs enkel indien er een hogere prijs van toepassing is. 

Mocht de vastgelegde datum voor het inleefatelier niet meer passen in de planning van de school, kan je tot 28 augustus 2024 een andere datum vragen. Bij annulatie tot twee maanden voor de activiteit, wordt een administratiekost van € 100 aangerekend. Indien je binnen de twee maanden voor de inleefsessie annuleert wordt de integrale prijs zoals vermeld op de website aangerekend.

Je kan er voor kiezen om het mediapakket dat bij de inleefsessie hoort zelf op te komen halen of te laten verzenden. Voor de verzending rekenen we € 40, incl. 21% btw, aan. Je bezorgt dit na afloop van het inleefatelier terug aan Studio Globo, ten laatste twee weken na de activiteit. Bij latere terugzending rekenen we een vergoeding aan van € 150. Indien materiaal ontbreekt, beschadigd of verloren is, vragen we minimaal een forfaitaire vergoeding van € 250.

Je vindt alle verdere informatie terug in onze algemene voorwaarden.

 

ADRES INLEEFATELIER

Rolwagenstraat 73, 2018 Antwerpen. Je kan ook een wegbeschrijving vinden op onze website.

 

Dankjewel voor de interesse in ons project. Heb je nog vragen of twijfels? Bel of mail ons!

We kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen!