blog Terug
CAPTCHA

Samen naar een duurzame wereld: Breng de campagne van Broederlijk Delen naar je klas

Broederlijk Delen wil met hun campagne het systeem veranderen. Een groots plan dat begint met delen en herverdelen. Door samen te werken, overal ter wereld, is dat perfect mogelijk. Want met 25% kunnen we het 100% anders doen. Dat is de 25%-revolutie en daarvoor zoekt Broederlijk Delen hardcore activisten.

De 25%-revolutie zoekt hardcore activisten

Het huidige economische systeem is belastend voor mens en planeet. Dat is geen mening, maar een feit. De vraag is alleen: hoe ga je daarmee om? Broederlijk Delen wilt werk maken van een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Door samen te werken, overal ter wereld, is dat perfect mogelijk.

Met 25% kunnen we het 100% anders doen. Klinkt goed, toch? Daarom zoekt de 25%-revolutie hardcore activisten om samen het verschil te maken. Broederlijk Delen draagt de boodschap uit dat iedereen die in actie komt voor verandering, een activist is. De methoden die je daarvoor kan gebruiken, zijn erg divers en uiteenlopend: een petitie tekenen, duurzaam leven, het thema aanhalen in de klas, slogans scanderen op straat of burgerlijk ongehoorzaam zijn, soms zelfs op gevaar van eigen leven. Het geheel is meer dan de som van de delen.

De 25%-revolutie is voor iedereen. Wat verbindt, is het geloof in rechtvaardigheid. De wil om impact te maken. En de bewuste stappen die daartoe worden gezet, hoe groot of hoe klein die ook mogen zijn. In een wereld waar alsmaar meer afstand en apathie heerst, is dat best radicaal, toch?

Wil jij meedoen met de 25%-revolutie? Surf dan naar deze pagina.

Breng de campagne naar je klas

Word jij mee activist? Ga dan alvast met de campagne aan de slag in je klas. Wij ontwikkelden heel wat lesmateriaal voor elke leeftijd:

  • Kleuters en 1e graad lager onderwijs: 
    • De fotoset Dulce in Guatemala: De fotoset is opgemaakt om hem te gebruiken in een kamishibai-theatertje en is opgebouwd rond het verhaal van het vijfjarige meisje Dulce en haar mama Ana. Door naar de foto’s te kijken en naar het verhaal te luisteren ervaren de kleuters hoe een dag van een kind eruitziet in het Guatemalaanse bergdorp Granadillo.
  • Secundair onderwijs:
    • Een modulaire les: Stel zelf je les(sen) samen uit een aanbod van inspirerende en participatieve lesmodules. 
    • De Workshop Jong geLuid werd aangevuld met het verhaal van Susan. Zij is een Mayameisje dat in het noorden van Guatemala woont. Ze put uit haar roots om antwoorden te vinden op de uitdagingen die haar gemeenschap treffen, zoals de waterproblematiek. Daarvoor gebruikt ze een erg modern medium: podcasts.