blog Terug
CAPTCHA

Breng de campagne van 11.11.11 naar je klas

De klimaatcrisis treft niet iedereen gelijk. Integendeel. De grootste gevolgen raken vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn, en die weinig middelen hebben om er iets aan te doen.
 

In Bangladesh verdwijnen vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt de droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden volledige gemeenschappen verdreven door bosbranden.
Deze harde realiteit staat dit jaar centraal in de campagne van 11.11.11.

Dat klimaatonrecht is een gevolg van een oneerlijk systeem, dat bij de wortels moet worden aangepakt. 11.11.11 gaat voor een systeemverandering: ze schudden overheden en bedrijven wakker, financieren lokale projecten en zorgen dat iedereen ter wereld de klimaatuitdagingen de baas kan. Samen pakken ze klimaatonrecht aan. Nu het nog kan. Doe jij mee? Surf dan naar de website van 11.11.11.
 

Meer over de campagne
 

Aan de slag in je klas

Het oktobernummer van ons digitaal lesmagazine WaW staat in het teken van klimaatrechtvaardigheid. Je vindt voor elke graad een activiteit waarin de leerlingen aan de slag gaan met verhalen van mensen die getroffen worden door de gevolgen van de klimaatverandering. Daarnaast maken ze ook kennis met mensen die op allerlei manieren in actie komen om de opwarming van de aarde te beperken en de gevolgen zo draaglijk mogelijk te maken voor iedereen.


Meer materiaal om de campagne te vertalen naar de klas vind je op de schoolpagina van 11.11.11.