blog Terug
CAPTCHA

Maatregelen in onze inleefateliers en workshops

We starten het schooljaar overal in code geel. Wat betekent dit voor je deelname aan het inleefatelier? En aan de vormingen? Wat met de workshops van het secundair onderwijs? Een wegwijs in de maatregelen. 

 

Eén ding is zeker: wij staan paraat om jullie allemaal op een veilige manier te ontvangen of te bezoeken. Bedankt voor jullie vertrouwen in onze werking. Samen maken we er een boeiend najaar van! 

Heb je vragen of bezorgdheden? Laat het weten! 

 

Basisonderwijs 

Na een toch wel bijzondere vakantie start volgende week een nieuw schooljaar. Ondanks de onzekerheden pakten we de voorbereidingen hoopvol aan. We zijn zo blij dat we jullie binnenkort mogen verwelkomen! 

Eind vorig schooljaar boekten jullie massaal inleefateliers. Een echte opsteker voor onze organisatie, nadat we maandenlang noodgedwongen moesten sluiten. Mogen we je vragen om je geplande bezoek zo snel mogelijk te bevestigen (als dat nog niet gebeurde)? Dan kunnen ook wij onze personeelsinzet vastleggen voor het komende schooljaar. 

In code geel kunnen de inleefateliers en buurtwandelingen gewoon doorgaan. We gingen aan de slag met onze ruimtes, materialen en scenario’s om jullie allemaal op een veilige manier te kunnen ontvangen. In code oranje voorzien we een alternatief (in de klas).

De geplande leerkrachtenvormingen in september en oktober vinden dit jaar uitzonderlijk online plaats. Zo brengen we geen grote groepen volwassenen samen en hoeft niemand een extra verplaatsing te voorzien. De vormingen zullen op de reeds geplande momenten plaatsvinden. Meer praktische info bezorgen we binnenkort via e-mail aan de betrokken leerkrachten.

De mediapakketten en materialen kunnen op afspraak bij Studio Globo in je buurt afgehaald worden. We voorzien daarvoor een aantal afhaalmomenten. Meer informatie daarover volgt nog. Je kan de materialen eventueel ook laten verzenden. 

Enkele specifieke afspraken voor je bezoek aan het inleefatelier: 

  • Hou afstand van andere klassen die op bezoek zijn. Wij zorgen ervoor dat jij en je leerlingen in jullie ‘bubbel’ kunnen blijven.
  • Respecteer de afgesproken timing. We starten ons inleefatelier of buurtwandeling graag stipt op tijd.
  • Voor het inleefatelier start, wassen alle leerlingen hun handen.
  • Onze begeleiders dragen een mondmasker en behouden zo veel als mogelijk afstand. We vragen aan de leerkracht en extra begeleider om zelf een mondmasker te voorzien.
  • Wij verluchten onze ruimtes en ontsmetten regelmatig sanitair en vaak aangeraakte oppervlakken.
  • De scenario’s van het inleefatelier worden aangepast en geüpdatet volgens de meest recente richtlijnen van Onderwijs Vlaanderen.  

(download deze richtlijnen)

 

Secundair onderwijs 

Alle workshops op scholen kunnen veilig plaatsvinden. Studio Globo is een 'essentiële derde' en mag in elke kleurcode op school langskomen voor een workshop. Uiteraard houden wij ons nauwgezet aan de covid19-maatregelen van de overheid en van de school, en werkten we een aangepast draaiboek uit voor veilige materialen en lokalen. 

In code geel kunnen alle leerlingen 'live' aan de workshop deelnemen. Vanaf code oranje is maar de helft van de klas aanwezig en zijn vaste plaatsen verplicht. Studio Globo engageert zich om de workshop in dat geval aan te passen, zodat de leerlingen live of digitaal kunnen meevolgen. Dat scenario wordt momenteel in samenwerking met leerkrachten bedacht en uitgewerkt. Wie in code oranje belandt, kan ons het beste opbellen om concreet af te spreken. 

 

Hoger onderwijs

We ontvangen graag studenten voor vormingen. Alle docenten zijn op de hoogte van de huidige regelingen. In onze inleefateliers gelden enkele specifieke maatregelen nalv covid19: 

  • Voor de vorming start, wast iedereen zijn handen.
  • Onze begeleiders dragen een mondmasker en behouden zo veel als mogelijk afstand. We vragen aan de docent en de studenten om zelf een mondmasker te voorzien.
  • Wij verluchten onze ruimtes en ontsmetten regelmatig sanitair en vaak aangeraakte oppervlakken.
  • De scenario’s van het inleefatelier zijn aangepast en geüpdatet volgens de meest recente richtlijnen.