blog Terug

Saved by the Bell 2019

Roep, bel, fluit, zing of dans je mee? Op vrijdag 4 oktober 2019 trekken Vlaamse scholen massaal aan de bel. Ter gelegenheid van de internationale dag van de leerkacht staan we stil bij het belang van kwalitatief onderwijs overal ter wereld.
Bij ons rinkelt elke ochtend de schoolbel. Wij vinden dat vanzelfsprekend, maar dat is niet overal zo. Miljoenen kinderen wereldwijd hebben geen toegang tot onderwijs door een gebrek aan infranstructuur, door armoede, oorlog en geweld, ... Nochtans hebben alle kinderen recht op onderwijs, en het is belangrijk dat een daadkrachtige overheid dit organiseert.

Roep, bel, fluit, zing of dans je mee?

Op vrijdag 4 oktober 2019 trekken Vlaamse scholen massaal aan de bel. Ter gelegenheid van de internationale dag van de leerkacht staan we stil bij het belang van kwalitatief onderwijs overal ter wereld.

Bij ons rinkelt elke ochtend de schoolbel. Wij vinden dat vanzelfsprekend, maar dat is niet overal zo. Miljoenen kinderen wereldwijd hebben geen toegang tot onderwijs door een gebrek aan infranstructuur, door armoede, oorlog en geweld, ...  Nochtans hebben alle kinderen recht op onderwijs, en het is belangrijk dat een daadkrachtige overheid dit organiseert. 

Saved by the bell is een symbolische actie in binnen- en buitenland waarmee we samen met jullie willen oproepen tot kwaliteitsonderwijs overal ter wereld. 

Meedoen?

  1. Schrijf je school in op savedbythebell.be. Dat is belangrijk, omdat we zo tonen met hoeveel we zijn. Bovendien ontvang je dan een pakket les- en promomateriaal via de post. 

Perfect, dat was het meest noodzakelijke deel. Maar je wil ongetwijfeld nog wel meer buzz creëren rond deze toffe actie? Nog enkele suggesties: 

  1. Bekijk het materiaal om je klas of school voor te bereiden. Dat kan met een dans of liedje, met lesmateriaal, met een grote poster om aan de schoolpoort te hangen, enzovoort. Ook voor leerkrachten secundair onderwijs hebben we inspiratie voorhanden. Studenten kun je (via dit actiemodel) laten nadenken over hun eigen toekomst als leerkracht, of laat hen een kaartje schrijven. 
  2. Contacteer je partnerschool om samen een actie op te zetten.
  3. Organiseer je actie, belmoment, dans, stand, ... Betrek de ouders en laat de kinderen attributen meebrengen. 
  4. Contacteer de lokale pers om jullie Saved by the Bell-moment te komen bekijken. 

Iedereen op de hoogte? Actie klaar? Bellen maar! 

Meer info

Meteen naar het lesmateriaal