blog Terug

Met Sterretje, Knoddie en Mefar terug op weg

Benieuwd naar wat er gebeurt in ons gloednieuw inleefatelier 'Expeditie WareWare'? Kijk eens mee door de ogen van de kinderen, in een spannend vervolgverhaal. 

Benieuwd naar wat er gebeurt in ons gloednieuw inleefatelier 'Expeditie WareWare'? Kijk eens mee door de ogen van de kinderen, in een spannend vervolgverhaal. 

“Maar voor we proberen het ruimteschip op te starten, heb ik nog een vraag,” zegt de ontdekkingsreiziger. “Is het samenwerken goed gelukt? Heeft iemand gezien wat een groepsgenoot heel goed deed? Wie heeft een pluim voor iemand anders?”

De kinderen denken diep na. “Best een moeilijke vraag…”

“Ik heb iets gezien," zegt Martha. “Ela kon heel goed het plan volgen om de knuffel te maken."
“Oh, en Mohammed kon goed de buisjes voor de motor verbinden”, zegt Elias. 

“Wat een mooie complimenten," vindt de meester.

“Maar wanneer gaan we nu het ruimteschip repareren?” vraagt Roumaissa ongeduldig.

“We zullen er meteen aan beginnen”, zeggen de ontdekkingsreizigers. Ze sluiten de motors aan, trekken aan de hendel… en meteen horen ze een broebelgeluid. “De motorolie loopt weer!” juichen ze!
De motor werkt.

“Oké, oké, nu moeten we de knuffels eens bekijken.”
De groepjes laten een voor een hun knuffels zien. Ze zien er prachtig uit en kregen allemaal een andere naam: Sterretje, Knoddie, Mefar, en er is er zelfs eentje die meester Tom heet! De meester moet er een beetje van blozen.

“Wat een prachtige knuffels,” vinden de ontdekkingsreizigers, “daar gaan we goed mee kunnen slapen!”

“En nu nog de code,” zegt Kevin, en hij springt recht. De kinderen gaan klaarstaan en ze beginnen eraan. Samen laten ze alle bewegingen zien aan het oog van het ruimteschip: hurken, op een been balanceren en zelfs kontje schudden. Op het einde steken ze zo ver als ze kunnen hun tong uit. Plots start het ruimteschip weer op. 

“Feest!” roepen de ontdekkingsreizigers. Ze laten het speciale WareWare-lied horen, zetten allemaal een leuk feesthoedje op, maken muziek en dansen. Elias laat zijn beste dansmoves zien en Lindsay trommelt erop los.

“Wat een opluchting," zuchten de ontdekkingsreizigers. “Dankjewel vrienden, dankzij jullie werkt ons ruimteschip weer! We zwaaien zeker als we voorbij jullie school vliegen, dat is beloofd!”

EINDE

 

Volgend jaar deze Expeditie WareWare zelf meemaken met je klas?
Boek dan nu je datum via 09 234 04 13.