blog Terug

Kuregem voor jong en oud

Op het wijkfeest in onze Kuregemse buurt hadden we een badgemaker mee, waar kinderen een eigen ontwerp mee konden fabriceren. Een toffe dag die ons trots maakt om in deze buurt te mogen werken.

Op zaterdag 27 april werkten we mee aan het wijkfeest op het Lemmensplein en in het Dauwpark. Ook dit jaar konden de kinderen bij ons een badge komen maken. Vertrekkende vanuit de slagzin “Kuregem, voor jong en oud” konden ze zelf hun ontwerp uitwerken en een badge fabriceren. De aprilse grillen, met haar harde windstoten, onverwachte regenvlagen en plots opduikende zonnestralen hielden ons en de bewoners niet tegen om te feesten. Het viel ons weer eens op hoe jong en vitaal deze wijkbewoners zijn. Hoeveel kinderen er schuil gaan achter al de gevels in de wijk. Vele kinderen kwamen bij ons badges maken voor hun broers, zussen, moeder of vader. En dat allemaal met mooie namen die verwijzen naar verre plekken. De wereld kwam aan onze tafel knutselen. 

Daarnaast kon je dit jaar op het feest een boksinitiatie krijgen, aan andere knutselactiviteiten deelnemen, luisteren naar lokaal talent op het podium, plaatjes draaien en zoveel meer. Het feest werd dit jaar afgesloten met een colour-run die zeer snel tot een kleurrijk hoogtepunt kwam op het Lemmensplein. 

Als Studio Globo zijn we trots om in deze wijk te mogen zetelen en blij dat we niet alleen mochten meefeesten, maar dat we ook op onze manier iets konden teruggeven aan de buurt. 

Meer foto's.