CAPTCHA
Aanbod Terug
lespakket

Saved by the Bell

Saved by the Bell is massaal de schoolbel laten rinkelen om zo aandacht te vragen voor het recht op goed onderwijs voor iedereen. 

 

Inhoud

Saved by the Bell gaat jaarlijks door op 5 oktober. Dat is de Internationale dag van de Leerkracht of World Teachers’ Day. Dag in dag uit staan leerkrachten klaar om kwalitatief onderwijs te bieden aan hun leerlingen. Daarvoor moeten we hen enorm dankbaar zijn. Maar wereldwijd zijn er veel leerkrachten die in moeilijke omstandigheden moeten werken. Wereldwijd zijn er ook miljoenen kinderen en jongeren die geen leerkrachten hebben. Zij kunnen om allerlei redenen niet naar school gaan: armoede, gebrek aan infrastructuur, ongelijkheid, oorlog en conflict …

Saved by the Bell is dus een symbolische actie in scholen, hier en in het buitenland. Door de schoolbel extra te luiden, staan leerlingen en leerkrachten even stil bij het feit dat niet alle kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

Praktisch

Het lesmateriaal om Saved by the Bell te kaderen in je klas, staat gebundeld op een aparte website. Elk jaar wordt het materiaal geüpdatet of vernieuwd. 

 

Reserv
Kenmerken
kleuter, lager, secundair, hoger
bij jou op school