CAPTCHA
Aanbod Terug
vorming

Interculturele training

Wat is en hoe werkt cultuur? Waarom loeren cultuurconflicten steeds om het hoekje? Via praktijkoefeningen pas je de theorie toe. Na deze training voel je je klaar om op intercultureel avontuur te vertrekken. 

In deze workshop zoeken we naar hefbomen om op een constructieve manier met cultuurverschillen om te gaan. Niet ‘culturen' maar mensen ontmoeten elkaar!

In het eerste gedeelte maak je kennis met een uitgebreide definitie van cultuur. We gaan dieper in op de verschillende manieren waarop we met cultuurverschillen kunnen omgaan.

In het tweede, interactieve deel ga je aan de slag met een aantal cases in verband met interculturaliteit en praktijkervaringen in het Zuiden. De thema's oriënteren zich veelal rond man-vrouw-relaties, omgaan met hiërarchie, straffen en belonen, bedelarij, enz.

Doelgroep:

  • Studenten die op buitenlandse stage of inleefreis vertrekken, of die cultuur, identiteit, diversiteit en ontwikkelingssamenwerking verder willen uitdiepen.
  • Elke groep die zich wil verdiepen in ontwikkelingssamenwerking en interculturele ontmoetingen.

Duur:

  • 3 uur

Richtprijs:

  • € 300 voor een groep studenten/leerkrachten
  • prijzen voor andere groepen zijn op aanvraag

Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad, gemeente, of andere instantie wordt er 21% btw aangerekend. Het aanbod wordt steeds op maat uitgewerkt. We geven deze sessie bij jou op school of locatie.

Reserv
Reservatie
Interculturele training

Wil je extra informatie of reserveer je graag een plek in onze planning? Bel of mail ons! 

 

Kenmerken
hoger, lerarenopleiding basisonderwijs, lerarenopleiding secundair onderwijs
bij jou op school