CAPTCHA
Aanbod Terug
inleefatelier

De wereld in je klas: Guatemala

Via het inleefproject ‘De wereld in je klas: Guatemala’ maken leerlingen op een heldere en prikkelende wijze kennis met de leefwereld van mensen in Guatemala. 

Twee leeftijdsgenoten, Celia en Enrique, begeleiden hen door hun onderdompeling in Guatemala. 
Celia en Enrique vertellen over hun dagelijks leven en gaan daarna samen met de leerlingen op onderzoek naar wat een goed leven kan inhouden.
Hierbij denken ze kritisch na over mondiale thema’s als klimaatverandering, kansen en rechten voor iedereen, duurzame voeding en kleding, toegang tot proper water en gezonde lucht en grond. Ze leggen linken tussen het leven in Guatemala en hier en worden tevens aangezet om bij te dragen aan een duurzame wereld.
Tijdens het bezoek aan het inleefatelier kruipen de leerlingen in de huid van een Guatemalteek en ervaren in een uitdagend, levensecht decor het dagelijks leven in Guatemala. 

Traject met 4 stappen

  • Een vorming voor de leerkracht: kennismaking met onze visie, de doelstellingen, het lesmateriaal, het inleefatelier en het themaland van keuze.
  • Een intensieve voorbereiding in de klas aan de hand van deze lesmap.
  • Het bezoek aan het inleefatelier (een halve lesdag): dit is het topmoment. De opgedane inzichten en inhouden in de voorbereiding komen hier tot leven via een sterke inleefervaring.
  • Tijdens de nawerking in de klas verwerken en bespreken de kinderen hun ervaringen

Prijs

We werken met all-in prijzen en maken hierbij een onderscheid tussen grote en kleine groepen. 

  • Voor een kleine groep tot en met 17 leerlingen bedraagt de all-in prijs € 295, daarin zitten de kosten van het hele traject vervat: de vorming voor de leerkracht (€ 75), al het lesmateriaal (mediapakket, handleiding en leerlingenboekjes voor € 90) en de begeleiding van ons inleefatelier (€ 130). 
  • Voor een grote groep van 18 tot en met 28 leerlingen bedraagt de all-in prijs € 395, daarin zitten de kosten van het hele traject vervat: de vorming voor de leerkracht (€ 75), al het lesmateriaal (mediapakket, handleiding en leerlingenboekjes voor € 120) en de begeleiding van ons inleefatelier (€ 200).

Indien de factuur opgemaakt wordt voor een stad of gemeente, wordt er 21% btw aangerekend.
Je kan zelf het materiaal komen ophalen of je kan ervoor kiezen om het te verzenden voor € 40 incl. 21% btw.
Annulatiekosten worden aangerekend. Meer gedetailleerde info vind je hier.

Reserv
Reservatie
De wereld in je klas: Guatemala

De inschrijvingen voor het volgende schooljaar gebeuren op vaste datums in mei of juni. 

Inschrijven kan enkel digitaal via jouw unieke inschrijflink. Elke school ontvangt deze link per e-mail begin mei.

22 mei nog geen inschrijflink ontvangen? Link niet gevonden of heb je nog een andere vraag? Laat het ons weten via boekingen@studioglobo.be

 

Kenmerken