Interculturele training

U bent hier

Workshop

Interculturele training

Wat is en hoe werkt cultuur? Waarom loeren cultuurconflicten steeds om het hoekje? Via praktijkoefeningen pas je de theorie toe. Na deze training voel je je klaar om op intercultureel avontuur te vertrekken. 

In deze workshop zoeken we naar hefbomen om op een constructieve manier met cultuurverschillen om te gaan. Niet ‘culturen' maar mensen ontmoeten elkaar!

In het eerste gedeelte maak je kennis met een uitgebreide definitie van cultuur. We gaan dieper in op de verschillende manieren waarop we met cultuurverschillen kunnen omgaan.

In het tweede, interactieve deel ga je aan de slag met een aantal cases in verband met interculturaliteit en praktijkervaringen in het Zuiden. De thema's oriënteren zich veelal rond man-vrouw-relaties, omgaan met hiërarchie, straffen en belonen, bedelarij, enz.

Doelgroep:

  • Studenten die op buitenlandse stage of inleefreis vertrekken, of die cultuur, identiteit, diversiteit en ontwikkelingssamenwerking verder willen uitdiepen.
  • Elke groep die zich wil verdiepen in ontwikkelingssamenwerking en interculturele ontmoetingen.

Duur:

  • 3 uur

Richtprijs:

  • 240 euro voor een groep studenten
  • 320 euro voor een groep leerkrachten
  • prijzen voor andere groepen zijn op aanvraag

Het aanbod wordt steeds op maat uitgewerkt. We geven deze sessie op jouw school. 

Info & reserveren

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Doelgroep 
Aantal deelnemers 
maximaal 25

Ik was enorm betrokken bij alles wat Studio Globo me verteld heeft die dag. Het heeft me overtuigd om buitenlandse stage te doen!

Bachelorstudente kleuteronderwijs HoWest Brugge - na deelname aan de workshop 'Mondiaal Leren'