Interculturele training

U bent hier

Workshop

Interculturele training

Wat is en hoe werkt cultuur? Waarom loeren cultuurconflicten steeds om het hoekje? Via praktijkoefeningen pas je de theorie toe. Na deze training voel je je klaar om op intercultureel avontuur te vertrekken. 

In deze workshop zoeken we naar hefbomen om op een constructieve manier met cultuurverschillen om te gaan. Niet ‘culturen' maar mensen ontmoeten elkaar!

In het eerste gedeelte maak je kennis met een uitgebreide definitie van cultuur. We gaan dieper in op de verschillende manieren waarop we met cultuurverschillen kunnen omgaan.

In het tweede, interactieve deel ga je aan de slag met een aantal cases in verband met interculturaliteit en praktijkervaringen in het Zuiden. De thema's oriënteren zich veelal rond man-vrouw-relaties, omgaan met hiërarchie, straffen en belonen, bedelarij, enz.

Doelgroep:

  • Studenten die op buitenlandse stage of inleefreis vertrekken, of die cultuur, identiteit, diversiteit en ontwikkelingssamenwerking verder willen uitdiepen.
  • Elke groep die zich wil verdiepen in ontwikkelingssamenwerking en interculturele ontmoetingen.

Duur:

  • 3 uur

Richtprijs:

  • vanaf 300 euro per groep (25 personen)
  • Het aanbod wordt steeds op maat uitgewerkt.

Deze vorming heeft plaats in jouw school. 

Info & reserveren

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Doelgroep 

De mensen van Studio Globo inspireren mij keer op keer. Ze hebben visie. Hun aanpak is goed doordacht. Ze verenigen hoofd, hart en handen op een creatieve manier, zonder de leefwereld van studenten uit het oog te verliezen. Gerard Jeffers, Maynooth University Ierland