Diversiteit bij jonge kinderen

U bent hier

Workshop

Diversiteit bij jonge kinderen

Studio Globo wil studenten graag voorbereiden op hun rol in de wereld. We willen onze expertise over werken aan de wereld in de klas met hen delen. Speciaal voor studenten BALO & BAKO heeft Studio Globo ervaringsgerichte, praktische vormingsdagen ontwikkeld om studenten: 

  • positief te leren omgaan met de diversiteit en (on)gelijke kansen in elke klas 
  • concrete werkvormen en leermiddelen interactief te laten verkennen 
  • hun blik op de wereld te verruimen 
  • enthousiast te maken over hoe ze de wereld in de klas kunnen brengen
  • te laten werken aan hun competenties om te groeien in betrokkenheid en solidariteit

Tijdens deze vormingsdag ontdekken de studenten hoe ze met jonge kinderen aan de slag kunnen gaan met de brede diversiteit in de klas, in de eigen samenleving en wereldwijd. 

De studenten leren de verschillende interculturele competenties en criteria voor een genuanceerde beeldvorming kennen en passen deze tijdens een aantal workshops toe op verhalen, klasverrijking, belangstellingscentra, projectwerking, enz. 

In het inleefatelier ‘Expeditie WareWare’ voor de 3de kleuterklas en de 1ste graad lager onderwijs ervaren de studenten zelf hoe de diversiteit in de klas en wereldwijd op een heel natuurlijke manier kan geïntegreerd worden in de dagdagelijkse klaspraktijk. 

Met deze vormingsdag willen we studenten vooral sterk inspireren om met deze thema’s aan de slag te gaan en een aantal handvaten en inzichten meegeven die ze kunnen gebruiken in hun klaspraktijk.

Praktisch

  • duur: een volledige dag, waarvan een halve dag workshops en verkenning van didactisch materiaal, en een halve dag aan de slag in het inleefatelier.
  • prijs: 27 euro per student (lesmateriaal + vormingsdag)

Meer info en hoe je moet boeken, vind je in het bijgevoegde document onderaan deze pagina. 

 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Inleefatelier

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Aantal deelnemers 
maximaal 25

De workshop was een echte aanwinst voor ons lesprogramma. Met dank aan de begeleider van Studio Globo, die de juiste snaar raakte met interactie en filmpjes, en die professioneel onze vragen beantwoordde. 

Walter Kleuthgen, Hotelschool Hasselt