De zes levens van Anne Frank

U bent hier

Workshop

De zes levens van Anne Frank

Het project “De zes levens van Anne Frank” laat je klas kennismaken met een meisje dat opgroeide in gevaarlijke tijden en nog altijd wereldwijd bekend staat om haar daadkracht. Net zoals Anne Frank willen we aan de hand van haar levensverhaal leerlingen uitnodigen om kritisch na te denken over de wereld van vandaag, over hun eigen beeldvorming en toekomstdromen, maar hen eveneens overtuigen van hun eigen kracht en de kracht van taal en expressie. 

Het project ‘De zes levens van Anne Frank’ omvat vier delen:

  • een vorming voor de leerkracht
  • een voorbereidende les in de klas
  • een workshop die bestaat uit een interactieve vertelling en een bezoek aan de tentoonstelling ‘Lezen en schrijven met Anne Frank’. De workshop is op maat van leerlingen van tot 12 jaar. De tentoonstelling is bedoeld voor jongeren van 9 tot 15 jaar en geeft een kort overzicht van het persoonlijke leven van de familie Frank. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op Annes schrijftalent. 
  • digitaal aangeboden lessuggesties voor de nawerking

De tentoonstelling ‘Lezen en schrijven met Anne Frank’ wordt bij voorkeur opgebouwd in een lokale bibliotheek.

 

Info en contact

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

De mensen van Studio Globo inspireren mij keer op keer. Ze hebben visie. Hun aanpak is goed doordacht. Ze verenigen hoofd, hart en handen op een creatieve manier, zonder de leefwereld van studenten uit het oog te verliezen. Gerard Jeffers, Maynooth University Ierland