Communiceren vanuit het Zuiden

U bent hier

Workshop

Communiceren vanuit het Zuiden

Op een respectvolle en genuanceerde wijze praten en schrijven over ervaringen binnen andere culturen is geen sinecure. Door onze zuidervaring worden we willens nillens ambassadeurs van ongekende, onbekende en soms zelf onbeminde werelden. Hoe nemen we onze verantwoordelijkheid naar een genuanceerde beeldvorming op?

Ook de rol en de impact van de door ons gehanteerde media spelen een grote rol in onze boodschap.

In deze workshop staan we stil bij de wijze waarop we over onze ervaringen getuigen in onze mails, blogs, tweets enz. We zoeken naar hulpmiddelen om de valkuilen van stereotypen en vooroordelen te doorgronden en te omzeilen. Hoe getuig je over andere culturen, armoede en kwetsbaarheid in respect voor jezelf en de ander? Een grote en boeiende uitdaging! 

Doelgroep:

  • Studenten die op buitenlandse stage of inleefreis vertrekken, of die cultuur, identiteit, diversiteit en ontwikkelingssamenwerking verder willen uitdiepen.
  • Elke groep die zich wil verdiepen in ontwikkelingssamenwerking en interculturele ontmoetingen.

Duur:

  • 3 uur

Richtprijs:

  • 240 euro voor een groep studenten
  • 320 euro voor een groep leerkrachten
  • prijzen voor andere groepen zijn op aanvraag

Het aanbod wordt steeds op maat uitgewerkt. We geven deze sessie op jouw school. 

Info & reserveren

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Doelgroep 
Aantal deelnemers 
maximaal 25

De mensen van Studio Globo inspireren mij keer op keer. Ze hebben visie. Hun aanpak is goed doordacht. Ze verenigen hoofd, hart en handen op een creatieve manier, zonder de leefwereld van studenten uit het oog te verliezen. Gerard Jeffers, Maynooth University Ierland