Climate Challenge

U bent hier

Workshop

Climate Challenge

Hoe ga je in de klas op of school aan slag met het thema ‘klimaatverandering’? Wat kunnen leerlingen zelf doen? Hoe bied je een hoopvol perspectief als je over klimaatverandering praat? Wat zijn echte alternatieven?

Vanuit onze ervaring met het ontwikkelen van lesmaterialen, educatieve websites, begeleide workshops, schoolprojecten en nascholingen over klimaat, reiken we inhouden en methodieken aan om dit thema op te pakken. We gaan tijdens deze interactieve workshop in op de drie EDO-pijlers: kennis, normen- en waardenbeleving én handelingsperspectief. Inhoudelijk concentreren we ons op een bevattelijke, genuanceerde schets van het probleem en de link tussen klimaatverandering, armoede en ontwikkelingssamenwerking. Maar we staan vooral stil bij de principes en methodieken die je kan gebruiken om zelf aan de slag te gaan als (toekomstige) leerkracht. 

Wij geven deze workshop bij jou op school. Het aanbod wordt steeds op maat uitgewerkt. 

Duur

  • drie lesuren (180 min.)

Voor wie? 

  • studenten lerarenopleiding secundair onderwijs

Prijs schooljaar 2017-2018

  • 8,5 euro per student 
  • vervoersonkosten: 0,37 euro per kilometer dat onze begeleiding aflegt tussen Brussel en uw school. 

De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 zijn ondertussen begonnen, dus reserveer snel jullie plaats!

Info & reserveren

 

Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met WWF, VUB en Erasmushogeschool Brussel. Met de financiële steun van de Federale Overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu. 

 

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Logo Climate Challenge
Lesmateriaal
climate challenge logo
Nascholing

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Aantal deelnemers 
maximaal 30

De mensen van Studio Globo inspireren mij keer op keer. Ze hebben visie. Hun aanpak is goed doordacht. Ze verenigen hoofd, hart en handen op een creatieve manier, zonder de leefwereld van studenten uit het oog te verliezen. Gerard Jeffers, Maynooth University Ierland