Buurtwandeling Zurenborg en Borgerhout

U bent hier

Workshop

Buurtwandeling Zurenborg en Borgerhout

Studio Globo Antwerpen ligt in een wijk waarin mensen met een zeer verschillende achtergrond en afkomst samenleven. Heel wat initiatieven willen juist in deze wijk het samenleven-in-diversiteit bevorderen. De buurtwandeling in de wijken Zurenborg en Borgerhout laat jouw leerlingen kennismaken met de bonte diversiteit in de grote stad.

STUDIO GLOBO TV ZOEKT REPORTERS!

Tijdens deze educatieve buurtwandeling worden je leerlingen reporters van de jongerenzender Studio Globo TV. Gewapend met onder andere een tablet, microfoon en stratenplan gaan ze in 2 groepen op onderzoek uit.  Op elke stopplaats wordt er door de reporters informatie verzameld aan de hand van een interactieve opdracht.  De ene groep neemt de diversiteit van de mensen in de buurt onder de loep en maakt kennis met mensen van verschillende afkomst, religie en seksuele voorkeur. De andere groep ontdekt verschillende initiatieven die het samenleven in de stad op een positieve en duurzame manier willen bevorderen. Op het einde van de wandeling brengen ze verslag uit aan elkaar.

De buurtwandeling: praktisch 

  • De doelgroep is het vierde, vijfde en zesde leerjaar
  • De buurtwandeling wordt bij voorkeur gecombineerd met het inleefatelier Wonen op het Dak. Maar groepen die het inleefatelier Peru of Congo volgen kunnen ook inschrijven.
  • De wandeling duurt 2,5 uur.
  • Studio Globo zorgt enkel voor het onthaal en het materiaal. Je begeleidt zelf de wandeling. Er zijn 2 begeleiders nodig die elk apart met een groep op stap gaan. 
  • Bij inschrijving krijg je digitaal een draaiboek en achtergrondinformatie toegestuurd.  
  • Je gaat op stap met een rugzak. Daarin vind je de wegbeschrijving, een tablet en ander materiaal. Er staat ook een tramrit op het programma.
  • Kostprijs: € 1,40 per leerling. Hierin is de huur van de rugzak (met de benodige materialen) inbegrepen, maar de tramrit niet. Je kan een aanvraag doen voor gratis vervoer met De Lijn op www.cultuurkuur.be of bij ons tramkaartjes gebruiken die achteraf gefactureerd worden (€1,60 per ticket - prijs afhankelijk van het tarief bij De Lijn). 
  • Bij slecht weer is er een alternatief programma voorzien.

Naar de buurtwandeling-website!

Algemene info & inschrijven

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Land 
Locatie 

De workshop was een echte aanwinst voor ons lesprogramma. Met dank aan de begeleider van Studio Globo, die de juiste snaar raakte met interactie en filmpjes, en die professioneel onze vragen beantwoordde. 

Walter Kleuthgen, Hotelschool Hasselt