Buurtwandeling Roeselare

U bent hier

Workshop

Buurtwandeling Roeselare

Zoran, Laury, Aïsha, Xavier en Merel nemen je klas mee op verkenning door hun buurt. Een wandeling van 3 uur brengt jullie bij hun favoriete plekjes: Eco-velo, Turkse bakker, moskee, protestantse kerk, Huis Elim, RSL Op Post, … Bij elke plek is ook een opdracht voorzien (quiz, zoekopdracht, slogan verzinnen,…). De leerlingen komen de diversiteit in de buurt op het spoor door de ogen van leeftijdsgenoten. 

Je leerlingen zijn zelf verantwoordelijk om deze wandeling in goede banen te leiden. Bij de start wordt de klasgroep in subgroepen verdeeld, elke groep krijgt een onderzoeksopdracht over een plek op de wandeling. De informatie die ze verzamelen, zullen ze tijdens de wandeling doorgeven aan hun klasgenoten. Elke groep beschikt ook over een wandelkaart zodat ze zelf de weg kunnen zoeken.

Praktisch

  • De wandeling (inclusief voor- en nabespreking) duurt ongeveer 3 uur
  • Voor leerlingen derde graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs
  • Wie inschrijft, ontvangt twee weken vooraf de handleiding. Zo heb je als leerkracht voldoende bagage om de wandeling zelf te begeleiden. 
  • De medewerkers van Studio Globo begeleiden de opstart van de wandeling.
  • Kostprijs: € 1,40 per kind.

Wil je deze vijf kinderen en hun favoriete plekjes in Roeselare leren kennen? 

Info & inschrijven

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Inleefatelier Achter de Muur Roeselare
Inleefatelier
cover-achter-de-muur
Lespakket

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Land 
Aantal deelnemers 
maximaal 32
Locatie 

De mensen van Studio Globo inspireren mij keer op keer. Ze hebben visie. Hun aanpak is goed doordacht. Ze verenigen hoofd, hart en handen op een creatieve manier, zonder de leefwereld van studenten uit het oog te verliezen. Gerard Jeffers, Maynooth University Ierland