Buurtwandeling Hasselt

U bent hier

Workshop

Buurtwandeling Hasselt

Runkst is voor veel mensen (zelfs voor inwoners van Hasselt) een ongekende buurt, ver weg van de ‘winkelstad’, ergens verstopt achter het station. Het is nochtans een diverse en superboeiende omgeving. 

Neem je leerlingen mee op pad. Je wandelt langs een vijftiental plekjes in de buurt, waar je even kan stilstaan bij het dagelijkse leven van de bewoners.
Het gaat om vaak onopvallende, soms zelf verstopte plaatsen. De leerlingen ontdekken dat creativiteit, solidariteit en samenwerken van Runkst een dynamische buurt maken waar het goed is om te leven voor iedereen.

De leerlingen maken kennis met een sociaal restaurant, de werking van een buurthuis, verdoken parkjes en pleintjes en gaan op bezoek in de Kringwinkel, een afhaalpunt van de voedselbank, een ruilwinkel, …

Een fictieve buurtbewoner maakt hen tijdens de intro (door Studio Globo) nieuwsgierig en laat hen bij de nabespreking (ook door Studio Globo) inzien over welke troeven de buurt beschikt. 

De buurtwandeling vormt een brug tussen het inleefatelier ‘Achter de Muur’ en de buurt vlak er naast. De wandeling kan daarom zowel voor als na het inleefspel gedaan worden. Maar je kan de buurtwandeling eventueel ook los van het inleefatelier boeken. 

PRAKTISCH

  • De wandeling B(l)oeiend Runkst (inclusief voor- en nabespreking) duurt ongeveer 3 uur. Je kan kiezen voor een voormiddag (9.15 tot 12.15 uur) of namiddag (13 tot 16 uur).  
  • De medewerkers van Studio Globo begeleiden de opstart en de nabespreking. De wandeling zelf begeleid jij. 
  • Kostprijs: € 1,40 per kind.

Wil je deze boeiende buurt leren kennen? 

INFO & INSCHRIJVEN

Bijhorend materiaal

Gerelateerde items

Inleefatelier Achter de Muur Roeselare
Inleefatelier
cover-achter-de-muur
Lespakket

Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Didactisch materiaal

Kenmerken

Doelgroep 
Land 
Aantal deelnemers 
maximaal 32
Locatie 

De workshop was een echte aanwinst voor ons lesprogramma. Met dank aan de begeleider van Studio Globo, die de juiste snaar raakte met interactie en filmpjes, en die professioneel onze vragen beantwoordde. 

Walter Kleuthgen, Hotelschool Hasselt